Kaymakam Öner ve öğrencilerden engelli farkındalığı

Güncelleme Tarihi:

Kaymakam Öner ve öğrencilerden engelli farkındalığı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2016 16:20

Kaymakam Öner ve öğrencilerden engelli farkındalığı

Haberin Devamı

BALIKESİR'in Edremit ilçesinde, engelli farkındalığını anlatmak için çeşitli çalışmalar yürüten Adil Sosyal Tüm Engelli Dostları'nın (ASTED) projesi kapsamında, Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Uygulamalı Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Kaymakam Hüseyin Öner ile birlikte gözleri siyah bez ile kapalı şekilde yemek pişirdi.
ASTED'in üç günlük programı kapsamında, Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Uygulamalı Meslek Yüksekokulu öğrencileri ve ilçe idarecileri gözlerini bağlayarak insanların görme engeliler ile empati kurmasını sağladı. Gözleri bağlanan öğrenciler ve Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner, bu şekilde yemek yaptı. Pilav, patates, tavuk haşlama ve tatlıdan oluşan menüyü gözleri kapalı şekilde hazırlayan öğrenciler menüyü, etkinliğe katılan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Oğuzhan İlban, Belediye Başkan Yardımcıları Cemil Bahadır ve Cemal Akkılınç'a sundu. Farkındalık yaratmak adına yürütülen projenin oldukça başarılı olduğunun altını çizen Kaymakam Öner, "Bu zor bir durum. Ama insanlar bir takım uzuvlarını kullanamıyorlarsa, onları telafi edecek Allah'ın vermiş olduğu diğer yeteneklerini devreye koyuyor, geliştiriyorlar. Tabi her şeye rağmen engelli olmak zor. İnsanın herhangi bir konuda engelinin olması zor bir durum. Bu projeniz de hakikaten empati yapma adına faydalı, yararlı" diye konuştu. Proje kapsamında tekerlekli sandalye ile yada gözleri bağlanarak kentin değişik alanlarında dolaşan öğrenciler, engelli olmanın çok farklı bir his olduğunu ve bir işi yaparken kendilerinin çok tedirgin olduklarını belirterek engellilerin günlük yaşamlarında karşılaştıkları zorlukları şimdi daha iyi anlamaya başladıklarını söyledi.
Engelli farkındalığını geniş kitlelere yaymak istediklerini söyleyen ASTED Genel Koordinatörü Namık Tuncel, proje kapsamında engellilerin yaşadıkları zorluklara ve hissettiklerine dikkat çekmek istediklerini söyleyerek, "Tekerlekli sandalye ile kentte dolaşıp ortopedik engellilerin, gözleri bağlanarak yemek yapıp görme engellilerin karşılaştığı güçlükleri bire bir yaşatıyoruz. Kamuoyunun engelli farkındalığına daha fazla dikkatini çekmek için de protokol üyelerini çalışmalarımıza davet ediyoruz" dedi.

Fatih Emrah ERDOĞAN / EDREMİT (Balıkesir), (DHA)
FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!