Geleceğin bilim adamları Burhaniye'de buluştu

Güncelleme Tarihi:

Geleceğin bilim adamları Burhaniyede buluştu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2017 14:51

Geleceğin bilim adamları Burhaniye'de buluştu

Haberin Devamı

ALTIEYLÜL Yarış Ortaokulu'nun hazırladığı ve TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitim ve Bilim Okulları Projesi kapsamında desteklenen ‘Minik Eller Bilime Dokunuyor' adlı projede görev alan 30 öğrenci Burhaniye'de buluştu.

Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'na 11 ilçedeki 20 okuldan gelen 30 öğrenci, 'Minik Eller Bilime Dokunuyor' projesi kapsamında 5 günlük çalışmalarına başladı. Okulda düzenlenen törene AK Partili Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Oğuzhan İlban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhan Levent, proje yürütücüsü Cemile Çakır, hayırsever Nazmi Yarış, öğretmen ile öğrenciler katıldı. Altıeylül Yarış Ortaokulu'nun hazırladığı projede görev alan öğrencilerin geleceğin bilim adamları olacaklarını söyleyen Başkan Necdet Uysal, "Sizlerin çalışmalarınızı çok önemsiyorum. Burada çok başarılı çalışmalara imza atacağınıza inanıyorum. Sizlere destek olan akademisyenlere ve proje yürütücüsü Cemile Çakır'a teşekkür ediyorum. Sizleri ağırlamaktan mutlu olacağız" dedi.

Proje yürütücüsü Cemile Çakır, öğrencilere 5 gün boyunca Balıkesir Üniversitesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi'nden akademisyenlerin yardımcı olacaklarını ve çok sayıda deney yapılacağını anlattı.

Sefer TALAY / BURHANİYE (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!