Filli Boya'dan Balıkesir'e 120 milyon TL'lik yatırım

Güncelleme Tarihi:

Filli Boyadan Balıkesire 120 milyon TLlik yatırım
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2017 15:46

Filli Boya'dan Balıkesir'e 120 milyon TL'lik yatırım

Haberin Devamı

Coşkun YAMAN/BALIKESİR, (DHA)- BETEK Grubu'na bağlı Filli Boya Capatect Isı Yalıtım Sistemleri, Gebze ve Kayseri üretim tesislerinden sonra üçüncü yalıtım fabrikası için Balıkesir'i seçti. Betek Boya Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, 2 yıl içinde hizmete açılacak tesisin 120 milyon TL'ye malolacağını açıkladı.
Filli Boya'nın Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'nde 70 bin metrekarelik alana kuracağı fabrikanın arsa tahsis imza töreni, bugün törenle imzalandı. Sanayi Odası'ndaki imza törenine; Betek Boya Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Edip Uğur, Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur ve Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler katıldı.
Törende konuşan Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Filli Boya'nın sektöründe Avrupa'nın en önemli firmalarından biri olduğunu vurgularken, "Kale Grubu ve Şişe Cam'ın ardından bir dünya markası olan Filli Boya'nın da Balıkesir'i seçmesinin mutluluğunu yaşıyoruz. Futbol deyimiyle hattrick yaptık diyebilirim. Filli Boya'yı sadece Balıkesir'e değil, Balıkesir ve Türkiye'nin geleceğine yatırım yaptığı için kutluyorum" dedi. Başkan Uğur, istihdam seferberliğine de dikkat çekerken, "Cumhurbaşkanımızın milli istihdam seferberliği kapsamında Balıkesir için belirlediği 15 bin kişilik istihdam hedefini sanayicilerimizin desteğiyle yakalayacağımıza inanıyoruz. Eylül ayında Balıkesir'de 12, Bandırma'da da 2 fabrika daha üretime geçecek. İnşallah hedefimizi gerçekleştireceğiz" dedi.
Betek Boya Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, 2003'te ısı yalıtımı alanındaki faaliyetlere başladıklarını belirtirken, bu sektörü Türkiye'nin geleceği adına bir sosyal sorumluluk projesi olarak gördüklerini vurguladı. Küçükoğlu, özetle şunları söyledi:
"Biz ülkemizdeki boya sektörüne en son giren firmalardan bir tanesiyiz. Ülkemize dünyadaki en iyileri getirme rolüyle geldik ve kısa sürede sektör lideri olduk. 2001 yılından bu yana ülkemizdeki boya sektörünün lideriyiz. 2003 yılından itibaren de ülkemizin ihtiyaç duyduğu ısı yalıtım seferberliğini başlattık. Mantolama alanında da Avrupa'nın en büyüğü olduk. 2003 yılından bu yana yaklaşık 165 bin binaya, 125 milyon metrekarelik ısı yalıtımı uygulaması yaptık. Bu sayede 4.2 milyar metreküp daha az doğalgaz kullanılmasını 4.9 milyon hane halkının toplamda yaklaşık 5 milyar TL tasarruf etmesine aracılık ettik. Bu ısı yalıtımıyla 8.9 milyon ton karbondioksitin atmosfere salınmasını engelledik."
Türkiye çapında bin 200 çalışanla faaliyet gösterdiklerini belirten Küçükoğlu, Balıkesir OSB'ye dünya çapında bir tesis kuracaklarını ve tesisin 2 yıl içinde hizmete açılacağını bildirdi. Yatırımın 120 milyon TL'ye malolacağını açıklayan Küçükoğlu, Balıkesir yatırımı ile birlikte şehre, yan kollarıyla beraber 200 kişilik bir istihdam sağlanacağına dikkat çekti.
'BİZ YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ'
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ise "Filli Boya'nın Balıkesir'e gelmesinin yanında, yan sanayilerinde Balıkesir'e geleceğini düşünüyoruz. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak bir an önce Filli Boya'nın izolasyon malzemesini Balıkesir'de üretmesini bekliyoruz" konuştu.
Betek Grubu yöneticilerini Balıkesir'e yatırım yaptıkları için kutlayan Vali Ersin Yazıcı, "15 Temmuz'daki hain kalkışmadan sonra ülkede bir ekonomik kriz yaratma gayreti içerisinde olan dış güçler var. Ama Betek A.Ş. ve Türkiye'nin bir çok firması şunu adeta onların yüzüne bağıra bağıra ifade ediyor. Biz yolumuza devam ediyoruz. Ülkede kriz çıkartmak, ülke ekonomisini berbat etmek, Türkiye'yi yolundan geri koymak kimsenin haddine değil. Biz kamu yöneticileri olarak buna inanıyoruz. Görüyoruz ki Betek A.Ş. gibi pek çok kuruluşta buna inanıyor. Türkiye çok kısa sürede dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacak. Bunu bu firmalarımız sayesinde gerçekleştireceğiz" dedi. Konuşmaların ardından Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Betek Boya Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur ve Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler'in katılımı ile yer tahsis imzaları atıldı. Tören sonunda çekilen hatıra fotoğrafı ardından günün anlam ve önemine karşılık hediyeler sunuldu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!