Erdek’te doğalgaz heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Erdek’te doğalgaz heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2018 16:14

Erdek’te doğalgaz heyecanı

Haberin Devamı

Basri Tuncay ERTAN/ERDEK (Balıkesir), (DHA) - BALIKESİR'in Erdem ilçesinde doğalgaz çalışmaları yürüten bir firma, ilçede ilk deneme testini başarıyla gerçekleştirdi. Yetkililerin verdiği bilgilere göre 2020 yılına kadar Erdek merkez ve Ocaklar Mahallesi'nin tamamı doğalgaz kullanabilecek.

Erdek’in doğalgaz projesini üstlenen bir doğalgaz firması, geçtiğimiz Mayıs ayında ilk kazmayı vurmasının ardından aradan geçen 5 ay sonra ilk deneme testini kurban keserek gerçekleştirdi. Erdek’e ilk aşamada Sıkıştırılmış Doğalgaz (CNG) olarak adlandırılan bir yöntemle doğalgazın verilmesi planlandı. Erdek’te uygulanacak bu yöntem öncesi, Alaattin Mahallesi Düşler Parkı’na kurulan doğalgaz pompası ile tüm doğalgaz hatlarına gaz salınımı yapılabilecek.

Deneme testi sonrası çalışmalarla ilgili bilgi veren doğalgaz firmasının Erdek Şantiye Şefi Mustafa Aydın, “Erdek’e ilk aşamada sıvılaştırılmış doğalgaz, depolanarak gelecek. Gaz, Alaattin Mahallesi’nde bulunan Düşler Parkı’ndaki boş alana kurulan pompadan basılacak. Doğalgazın depolama çalışmaları tamamlanmak üzere olup vana 8 Kasım günü açılacak” dedi. Test için boru hattına dünden itibaren gazı basmaya başladıkları bilgisini veren Şantiye Şefi Mustafa Aydın, Erdek’te doğalgaz isale hatlarının tamamlanarak, 12 kilometrelik bölümün tamamının gazla doldurulduğunu ve test çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Aydın ayrıca bu yıl Alaattin Mahallesi’nin tamamı ile Yalı Mahallesi’nin bir bölümünün doğalgazı kullanabileceğini belirterek, 2020 yılına kadar Erdek merkez ve Ocaklar Mahallesi’nin tamamının bitmiş olacağını sözlerine ekledi.

(FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!