Emekçilerden darbe protestosu

Güncelleme Tarihi:

Emekçilerden darbe protestosu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2016 20:09

Emekçilerden darbe protestosu

Haberin Devamı

Hilmi DUYAR - Coşkun YAMAN/BALIKESİR, (DHA) - BALIKESİR'de, TÜRK-İŞ'e bağlı sendikaların başkan, yönetici ve üyeleri, darbe girişimini basın açıklamasıyla protesto etti.
Yeşilli Meydanı'nda basın açıklaması düzenleyen TÜRK-İŞ'e bağlı sendikaların başkan, yönetici ve üyesi olan yaklaşık 100 işçi, Türk bayrakları taşıdı. Basın açıklamasını okuyan TÜRK-İŞ İl Temsilcisi ve Harb-İş Şube Başkanı Ahmet Demirer, millete ve demokrasiye yönelik darbe girişiminin milletin birliği ve cesareti sonucunda başarısız olduğunu söyledi. Başkan Demirer, "Bizler gerek kamu kurum ve kuruluşlarında, gerekse özel sektörde çalışarak ülke savunmasına hizmet eden işçiler olarak, milletimize, millet iradesini temsil eden TBMM'ye kurşun sıkan, bomba atan hainleri ve arkasındaki güçleri şiddetle protesto ediyoruz" dedi.
Türk milletinin meydanlara koşarak, sabaha kadar nöbet tuttuğunu ve paralel çeteye karşı dimdik ayakta durduğunu vurgulayan Demirer, "Darbe girişiminde hayatını ortaya koyarak şehit olan güvenlik güçlerimiz, polisimiz ve sivil vatandaşlarımızı rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum" diye konuştu. Milletine ateş edenlerin TSK'yı temsil etmesinin mümkün olmadığını vurgulayan Demirer, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Milletimizin gözbebeği Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içinde örgütlenen ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterindeki savaş uçaklarının bombalarını ve tankların namlularını Türk milletine çeviren, onlarca sivil vatandaşa ve güvenlik görevlisine kurşun sıkarak, bomba atarak, şehit eden hainlerin hukuk önünde en ağır şekilde cezalandırılacağından eminiz. Türk Silahlı Kuvvetleri ülkemizin ve milletimizin güven ve huzurunun teminatıdır. Milletine silah sıkan hainlerin Türk Silahlı Kuvvetleri'ni temsil etmesi mümkün değildir. Unutulmamalıdır ki; hain darbe girişimleri asla Türk Silahlı Kuvvetleri ile Türk milletini karşı karşıya getiremeyecektir. Milletimizin Türk ordusuna güveni sonsuzdur. Bu paralel çete mensupları artık yüce Türk adaletinin elindedir. Hukuk ve kanun çerçevesi içinde hak ettikleri en ağır cezayı alacaklardır." 
Demirer, Balıkesirlilerin '15 Temmuz Demokrasi Bayramı'na sahip çıkmasını, demokrasi nöbetine devam etmesini istedi. Basın açıklaması sesizce sona erdi. 

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!