Elif, mektup yazma yarışmasında Türkiye'yi temsil edecek

Güncelleme Tarihi:

Elif, mektup yazma yarışmasında Türkiyeyi temsil edecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2016 18:10

Elif, mektup yazma yarışmasında Türkiye'yi temsil edecek

Haberin Devamı

DÜNYA Posta Birliği'nce (UPU) düzenlenen 45. Uluslararası Gençler İçin Mektup Yazma Yarışması'nda Türkiye birincisi seçilip, Türkiye'yi temsil etme hakkı kazanan Balıkesir'in susurluk İlçesi'ndeki Mehmetçik Ortaokulu 8'inci sınıfı öğrencisi Elif Ersöz, Posta Telgraf Teşkilatı (PTT) A.Ş. tarafından 4 bin lira ve pul albümüyle ödüllendirildi.

Türkiye'nin 1983 yılından bu yana düzenli olarak katıldığı Dünya Posta Birliği (UPU) tarafından düzenlenen 45. Uluslararası Gençler İçin Mektup Yazma Yarışması'nda, ülkemizi temsil edecek öğrenci ve eseri belirlendi. Bu yılki konusu "45 Yaşındaki Kendine Mektup Yaz" olan yarışmada, Susurluk Mehmetçik Ortaokulu 8/H sınıfı öğrencisi Elif Ersöz'ün mektubu 3 bin 184 gönderinin arasından birinci seçildi. Ersöz, '45 Yaşım' başlıklı mektubuyla Türkiyeyi temsil etmeye hak kazanırken, Akyazı Konuralp Anadolu Lisesi öğrencisi Öznur Kurt ikinci, Üsküdar Çamlıca Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Zeynep Adak üçüncü oldu.

PTT A. Ş. tarafından ödüllendirilen Elif Ersöz'ün ödülünü bu gün PTT Balıkesir Başmüdür'ü Derviş Gökdoğan, Mehmetçik Ortaokulu'nda düzenlenen törende verdi. Ersöz'ü kutlayan Gökdoğan, PTT'nin günümüzde, posta, telgraf, kayıtlı elektronik posta, pul ve flateli, bankacılık, HGS, kurumsal tahsilat, sigortacılık, maaş, havale, çek ödeme, tahsilat işlemleri, kargo, kurye, kredi işlemleri olmak üzere 200'ü aşkın hizmet çeşitliliği ile müşterilerinin hayatını kolaylaştırdığını hatırlatıp, "Tüm bu işlerin yanında kurumumuz, yenilikçi uygulamalarıyla sektörün fikir lideri olarak sosyal sorumluluk alanlarında da öncü ve fark yaratan projelere imza atmaktadır" dedi.

Türkiye Şampiyonu olan Elif Ersöz ise mutluluğunu dile getirirken, kendisine destek olan ailesine ve öğretmenlerine teşekkür etti.

Hilmi DUYAR / BALIKESİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!