Edremit'te Açık Su Yüzme Maratonu heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Edremitte Açık Su Yüzme Maratonu heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2017 17:38

Edremit'te Açık Su Yüzme Maratonu heyecanı

Haberin Devamı

BALIKESİR'in Edremit ilçesinde, Edremit Belediyesi ve İstanbul Yıldızlar Yüzme Spor Kulübü iş birliğiyle ilk kez düzenlenen Uluslararası Açık Su Yüzme Maratonu7nda büyük heyacan yaşandı.

Akçay Mahallesi'ndeki 1. Edremit Uluslararası Açık Su Maratonu 247 sporcunun gerçekleştirildi. Edremit Belediyesi ile İstanbul Yıldızlar Yüzme Spor Kulübü tarafından Türkiye Yüzme Federasyonu'nun gözetiminde 2 bin ve 4 bin metrelik parkurlardaki yarışlarda sporcular, kulaç attı.

Hazırlanan stanttan toplu olarak verilen startın ardından suyla buluşan yüzücüler kıyasıya mücadele etti.

CHP'li Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Edremit Açık Su Yüzme Maratonu'nun bölgede ilk kez düzenlenen bir organizasyon olduğunu söyledi. Saka, "Kazdağları'nın yemyeşil doğasının, Ege'nin mavi suları ile buluştuğu Edremit sahillerinde kulaç atmak sporcularımız içinde farklı bir deneyim olmuştur. Edremit'imizin güzelliklerini birlikte paylaştığımız için mutluyuz. Emeği geçenleri kutluyorum" dedi.

Yarışmaların sonunda 2 bin metre erkeklerde Hasan İlker ve 2 bin metre kadınlarda Esra Önen birinci olurken, 4 bin metre erkeklerde Ümit Kemal Cengiz ve 4 bin metre kadınlarda Melike Öztürk birinci oldu. Yarışlara çeşitli kategorilerde 10 engelli özel sporcu ile birlikte 247 lisanslı sporcu katıldı.

Dünya şampiyonu Türk sporcular Ahmet Nakkaş, Serkan Atasoy, 87 yaşındaki maraton yüzücüsü Levent Aksüt ve Manş Denizi'ni geçen Türk takımından sporcularda Edremit Açık Su Yüzme Maratonu'nda yer aldı.

Fatih Emrah ERDOĞAN / EDREMİT (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!