Edremit’te 'Ateşte açan çiçekler' sergisi ziyarete açıldı

Güncelleme Tarihi:

Edremit’te Ateşte açan çiçekler sergisi ziyarete açıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2018 16:36

Edremit’te 'Ateşte açan çiçekler' sergisi ziyarete açıldı

Haberin Devamı

BALIKESİR’in Edremit ilçesinde belediye tarafından açılan çini boyama kursuna katılan 8 öğrencinin, 2 yıllık çalışmasının ürünü olan Selçuklu, Rumi ve Kalyon motiflerinin yer aldığı, 'Ateşte açan çiçekler' sergisi ziyarete açıldı.

Edremit Belediyesince açılan ve 2 yıldır devam eden çini boyama kursuna katılan öğrencilerin yaptığı çalışmaların yer aldığı, 'Ateşte açan çiçekler' sergisi, Ayşe Sıdıka Erke Etnografya Müzesi’nde ziyarete açıldı. Belediye Başkan Yardımcısı Metin Tunçer ve kurs öğretmenlerince kurdele kesilerek açılış yapılan sergi yoğun ilgi gördü. Açılışta konuşan Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Metin Tunçer, “Sanatın her çeşidine Edremit Körfezi alışmış bir durumda. Sanata emek veren insanların körfezimizde olması ve sanat çeşitliliği adı altında her ne kadar basit gözükse de çini sanatını burada organize eden, bu işe emek verenlere saygı duymamak elde değil” dedi

Edremit Belediyesince açılan çini boyama kursunda 2 yıllık bir çalışmanın ürünü olan eserlerin sergilendiğini belirten çini boyama kursu öğretmeni Nurgül Keçici, “2 yıl içinde ortaya çıkardığımız ürünler oldukça detaylı ve zordu. Ama öğrencilerim çalışarak başardılar. Çini işi biraz meşakkatli. Ama öğrencilerimden biri seramik pişirme fırını açınca burada daha rahat çalıştık. Sergilenen eserlerde Selçuklu desenleri, Rumi desenler var. Kalyonlar var” diye konuştu.

Sergiyi gezenlerden Ayşe Ulay da, “Burada gördüğüm eserler çok güzel arkadaşlarımızın emeğine sağlık. Ben de merak ediyorum bunları. Ama kursa gidemiyorum torun baktığım için. Çok beğendim. Ellerine, emeklerine sağlık” ifadelerini kullandı.

'Ateşte açan çiçekler' çini boyama sergisi, Ayşe Sıdıka Erke Etnografya Müzesi’nde 18 Kasım Pazar gününe kadar gezilebilecek.

Kadir AYDINIŞIK/EDREMİT (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!