Duba Plajı'na mavi bayrak çekildi

Güncelleme Tarihi:

Duba Plajına mavi bayrak çekildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2017 18:57

Duba Plajı'na mavi bayrak çekildi

Haberin Devamı

BALIKESİR'in Ayvalık Belediyesi tarafından işletilen Lale Adası'ndaki Duba Plajı'na mavi bayrak çekildi.

Bu yıl 3'ü yat, 1'i marina olmak üzere 12 mavi bayrağa layık görülen Ayvalık'ta, son olarak Lale Adası'ndaki Duba Plajı'na da mavi bayrak çekildi. Ayvalık Belediye Başkanı CHP'li Rahmi Gençer, İlçe Turizm Danışma Bürosu Müdürü Yasemin Gençer, Türkiye Çevre Vakfı Kuzey Ege Mavi Bayrak Koordinatörü Doğan Karataş ile çok sayıda vatandaş törene katıldı.

13 mavi bayrak almaktan mutluluk duyduklarını belirten Başkan Gençer, "İnşallah bir daha ki sene bu sayıyı arttırmaya devam edeceğiz. Mavi bayrak öncelikle denizin içi ve kıyı temizliği olarak düşünülebilir. Bu açıdan Balıkesir'de en çok mavi bayrağa sahip olduğu için Ayvalık'ın aslında her şeye rağmen denizinin ve çevresinin temiz olduğunu göstermesinin bir kanıtıdır" dedi.

Mavi bayrağın sadece deniz temizliği olarak düşünülmemesi gerektiğini belirten Türkiye Çevre Vakfı Kuzey Ege Mavi Bayrak Koordinatörü Doğan Karataş ise, "Mavi bayrakta 33 kriteri mevcut. Ayvalık Duba Plajında 3 aydır hummalı çalışmalar yapıldı. Aileler güvenle çocuklarını buraya getirebilirler. Engelli vatandaşlarımız için olanaklar var. Güveni konfor ve rahatlık içinde burada yüzebilirler" dedi.

Konuşmaların ardından alkışlar arasında mavi bayrak göndere çekildi.

O İDDİANIN TAKİPÇİSİ

Tören sonrası Başkan Gençer, geçen cumartesi günü, Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne (BASKİ) ait vidanjörden Duba Plajı'nın hemen arkasındaki tepeye atık su boşaltıldığı iddiası hakkında da konuştu. Başkan Gencer, "Bir kurumun kendi vidanjörü, bu olduğumuz alanın arka tarafında denize bir deşarj yapıyor kanalizasyonu. Çok duyarlı bir vatandaşımızda bunun görüntüye alıyor ve bize ulaşıyor. Perşembe günü Meclis toplantısında yetkililere bu görüntüyü gösterdim onlar da gerekli yaptırımı uygulayacaklardır. Bu işlerin arkasındayız ama yapılan ölçüme göre bunun Duba Plajına hiçbir zararı yok. Duba Plajı ile bağlantı haline soktular ama böyle bir şey yok. Tabii çok kötü bir olaydı ama bunu yapan herhalde cezasını çekecektir ama bunu bağlı olduğu bütün kuruma bağlamak doğru değil. Böyle bir şeyi hiçbir yönetici şehri için düşünemez" dedi.

"ÇOK DİKKATLİ, DUYARLI OLMALIYIZ"

Türkiye Çevre Vakfı Kuzey Ege Mavi Bayrak Koordinatörü Doğan Karataş, "Halkımızın şuna dikkat etmesini istiyorum. Deniz suyu analiz sonuçları Mavi Bayrak panomuzda güncel olarak yer almaktadır. Bu plajımızda böyle bir etki ortaya çıkmamıştır. Kaçak boşaltım yapılan yer ile plajımız arasında bir ilişki olmadığı için etki yok ama bu daha sonra ileride böyle bir şey olmayacağı anlamına gelmemektedir. Çok dikkatli ve duyarlı olmamız gerekiyor. Böyle bir durum görüldüğünde hem belediyeye hem tarafımıza ulaşılması gerekiyor ki önlemi alalım" dedi.

Kadri KAYA / AYVALIK (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!