Burhaniye'de 7 çiftçiye 42 düve dağıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Burhaniyede 7 çiftçiye 42 düve dağıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2018 11:09

Burhaniye'de 7 çiftçiye 42 düve dağıtıldı

Haberin Devamı

BALIKESİR’in Burhaniye ilçesinde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın, ‘Genç Çiftçi Destekleme Projesi’ kapsamında, 7 çiftçiye 6’şar düve dağıtıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın hayata geçirdiği, Genç Çiftçi Destekleme Projesi kapsamında Burhaniye’de yaşayan, başvuru şartları ve puanları uygun 5’i kadın 7 çiftçiye, düve dağıtıldı. Romanya’dan ithal edilen 42 damızlık düve, törenle hak sahiplerine teslim edildi.

Burhaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Orhan, ithal olarak gelen düvelerin beslenme, bakım ve hastalıklardan korunması için çiftçilere gerekli bilgilerin verildiğini söyledi. Orhan, “Bakanlığımızın uyguladığı projelerle, ülkemizde ve ilçemizde hayvancılığın gelişmesinde katkıda bulunuyoruz. İnşallah, Burhaniyemiz çiftçilerine olumlu katkıları olacak. Her zaman ilçemiz çiftçileri ile beraberiz. Onların gelirlerini artırmak için bakanlığımız projelerini uyguluyoruz” dedi.

İthal düvelerin teslim edildiği çiftçilerden Meliha Gökçe, “Genç Çiftçi projesinden yararlındık. 6 baş hayvan alıyoruz. İnşallah çoluk çocuğumun rızıkını sağlayacağım. Emeği geçenlerden Allah razı olsun” derken, Melike Karabıyık  ise “Genç çiftçi projesinden hayvanlarımız aldık. Allah çoluğumuzla çocuğumuzla iyi günlerde yemek nasip etsin. Allah'ım, herkesten razı olsun” dedi.

Projeden yararlanan Hasan Kahya ise, “Bize bu hayvanları verenlerden Allah razı olsun. Teşekkür ederiz. 6 baş düve verdiler. Hayvanlarımızı daha fazla geliştirmek ve sayısını çoğaltmak için bütün emeğimizi verip, uğraşarak ülkemize ve devletimize yararlı olmaya çalışacağız” diye konuştu.

Sefer TALAY/BURHANİYE(Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!