Burhaniye ve Ayvalık'ta zaferin yıldönümü kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Burhaniye ve Ayvalıkta zaferin yıldönümü kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2017 16:21

Burhaniye ve Ayvalık'ta zaferin yıldönümü kutlandı

Haberin Devamı

BALIKESİR'in Burhaniye ve Ayvalık ilçelerinde düzenlenen etkinliklerde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yıldönümü kutlandı.
Ayvalık'taki 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yıldönümü programı, saat 09.30'da, Şehitlik Anıtında çelenk sunumuyla başladı. Kaymakamlık, İlçe Garnizon komutanlığı ve Belediye Başkanlığına ait çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. İlçe protokolünün katıldığı törende, Jandarma Teğmen Rıdvan Tuncer günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yaptı. Öğrenciler, güne dair yazılmış şiirleri okudu.
Ardından kürsüye gelen Çanakkale'de şehit düşmüş Tabur Komutanı Ali Tahsin Beyin torunu Mehvar Farahi, "Bu ülkeyi bize vatan yapan şehit kanlarını hiçbir zaman unutmamız lazım. Onlara saygı, minnet ve şükranlarımı ifade ediyorum. Hepsi ışıklar içinde yatsın. Genç neslimizde bunları unutmadan, ileriye götürmeli. Çanakkale Zaferi Türk milletinin doğuşu, hürriyete attığı adımdır" dedi.
Hafta nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere törende ödülleri verildi.  Tören sonrası Ayvalık ve Altınova'daki şehitlikler de ziyaret edildi.
CEMAATE HOŞAF VE ÇORBA
Öte yandan; Burhaniye'deki Kocacami'de, etkinlikler kapsamında, namaza gelen cemaate buğday çorbası ve üzüm hoşafı ikramı yapıldı. Kocacamide sabah namazı sonrası Çanakkale Şehitleri için İmam Ramazan Aşık ve Müezzin İsmail Baydemir tarafından Kuran'dan bölümler okundu. Müftü Hacı Öz ise şehit ve gaziler için dua etti.

Sefer TALAY- Kadri KAYA / BALIKESİR, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!