Bandırma'da, yeniden düzenlenen cadde hizmete açıldı

Güncelleme Tarihi:

Bandırmada, yeniden düzenlenen cadde hizmete açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2018 15:58

Bandırma'da, yeniden düzenlenen cadde hizmete açıldı

Haberin Devamı

Erdem ÖZCAN - Tufan DALGIÇ/BANDIRMA (Balıkesir), (DHA) - BALIKESİR'in Bandırma ilçesinde yeniden düzenlenen Kaşif Acar Caddesi törenle açıldı. Ulaşımın tek yönlü sağlanacağı cadde, araç parkına ve seyyar satıcılara kapatıldı.

Bandırma ilçesinde 750 bin lira harcamayla yeniden düzenlenen 350 metre uzunluğundaki Kaşif Acar Caddesi, yeniden açıldı. Bandırmalıların yanı sıra belediye meclis üyelerinin de hazır bulunduğu açılış töreninde konuşan Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, caddenin geçmişte olduğu gibi tek yön yapılarak araç parkına kapatıldığını söyledi. Caddenin alışveriş yönünden de Bandırma’nın en önemli ikinci caddesi olduğuna değinen Mirza, esnafın mal indirmesi için 5 adet cep yaptıklarını ve yaya kaldırımlarını genişlettiklerini belirtti. Mirza, “Bana ‘Caddenin açılışı mı olur?’ diyorlar. Biz bir hedef koyuyoruz. Bu açılışlar hedefimize ulaşmamızı kolaylaştırıyor. Arkadaşlarımıza itici güç oluyor. Bu hedefe bugün ulaştık. Bu Bandırma’nın yaya ve alışveriş olarak yükünü çeken iki caddeden biri. Biz burayı çok önceden planlamıştık. İstiklal Caddesi'ni nasıl güzel hale getirdiysek, bu caddemizi de güzelleştirme hedefini o zaman koyduk. Biliyorsunuz Bandırmamızda yollarımız kazılıyor. Bu cadde de kazılacaktı ve biz de kazıdan sonra burayı yenileyelim dedik. Tek tek, dükkan dükkan esnafımıza sorduk. Bu caddede istenen en önemli şey caddedeki otoparkın kaldırılmasıydı” dedi.

CADDE SEYYARLARA KAPALI

Esnafı genişleyen kaldırımları işgal etmemesi konusunda da uyaran Mirza, ayrıca caddede seyyarlara izin verilemeyeceği söyledi. Ceplerde araçların durma sürelerinin 15 dakika ile sınırlandığını da belirten Mirza , “Balıkçılara, seyyarlara ve dükkan önlerine aşırı çıkışlara izin vermeyeceğiz. 3 zabıtamız burada yasakları uygulayacak” diye konuştu. Belediye Bandosu eşliğinde kurdele kesiminin ardından Başkan Mirza, caddeyi gezerek çevrede bulunanlara kırmızı karanfil verdi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!