Balıkesir'den kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Balıkesirden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2014 17:37

- Sındırgı'da, jeotermal bilgilendirme toplantısı yapıldı

Haberin Devamı

BALIKESİR (AA) - Sındırgı'da, jeotermal enerji hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Belediyede yapılan toplantıda, Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Hisaralan Kaplıca Bölgesi'nde bulunan sıcak suyun ısınma, seracılık ve termal turizm alanlarında kullanılmak üzere ilçe merkezine getirildiğini belirtti.

İlçe merkezinde artık yavaş yavaş konutların jeotermal enerjiyle ısınmaya başladığını, bunun yanında seraların ve bazı çiftliklerin ısıtılacağını ifade eden Yavaş, "Elimizde 98 derecelik bir kaynak var. Bu göz önüne alındığında ilçe halkının tarım, hayvancılık dışında termal turizme odaklanması gerekiyor. Biz bu konuda yatırımcıların önünü açacak çalışmalar yaptık. Yatırımcı arıyoruz, Sındırgı değerleniyor, bugün pahalı bulduğunuz mülkün birkaç yıl sonra bu paralara alamazsınız. İlçe Kaymakamlığımızla birlikte strateji planları yapıyoruz. Ancak herkesin aynı işe odaklanması lazım. Kalkınmak için turizmden başka şansımız yok" dedi.

Haberin Devamı

Toplantıya İlçe Kaymakamı Ercan Ateş, yüklenici firma yetkilileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, bazı daire amirleri ile vatandaşlar katıldı.

- Bandırma'da eğitime 20 milyon lira ödenek tahsis edildi

AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Eşref Kasapoğlu, ilçe teşkilatında düzenlediği basın toplantısında, Edincik Mahallesinde yapılması planlanan 24 derslikli endüstri meslek lisesinin yapımına 12, merkezdeki imam hatip ortaokulu için ise 8 milyon lira ödenek tahsis edildiğini açıkladı.

24 derslikli lisesinin inşaatıyla ilgili ihalenin aralık sonunda yapılacağını belirten Kasapoğlu, şunları kaydetti:

"Edincik Teknik Okullar Vadisi Projesi kapsamında 400 dönümlük bir alan tahsis edildi. Mera vasfının değiştirilmesiyle ilgili yaşanan problem nedeniyle endüstri meslek lisesinin Recep Gencer Vakfına ait 50 dönümlük alan üzerine yapılmasına karar verildi. Bu okulun yapımı için 12 milyon lira bütçe ayrıldı. Bunun yanı sıra Bandırma İmam Hatip Ortaokulunda yaşanan derslik sorununun çözümü konusunda da bir dizi çalışma başlattık. Belediye mücavir alan üzerinde bulunan iki arsa üzerinde çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Yer tahsisinin yapılmasıyla birlikte okulun yapım çalışmalarına başlanacak. Tahsis edilen ödenek miktarı ise 8 milyon lira."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!