Balıkesir'deki göçmenlerin fotoğrafları sergi oldu

Güncelleme Tarihi:

Balıkesirdeki göçmenlerin fotoğrafları sergi oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2016 10:10

Balıkesir'deki göçmenlerin fotoğrafları sergi oldu

Haberin Devamı

BALIKESİR Göç İdaresi Müdürlüğü ile Balıkesir Fotoğraf Sanatı Derneği'nin (BASAF) birlikte düzenlediği "İçimizdeki Yeni Renkler Fotoğraf Sergisi", valilik bahçesinde düzenlenen törenle açıldı. Sergide, Balıkesir'i Güçlendirme Vakfı'nın da destek verdiği çalışma kapsamında BASAF üyeleri, Balıkesir'de yaşayan göçmenlerin kültürel ve sosyal değerlerinin paylaşılması amacıyla çektiği fotoğraflara yer verildi.

BASAF üyesi Balıkesir Valisi Mustafa Yaman'ın da 3 eserinin yer aldığı serginin açılışına Balıkesir İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ömer Arık, Balıkesir İl Emniyet Müdür Vekili Cemil Çalıcı, Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, Karesi Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Balıkesir Göç İdaresi Müdürü Hulusi Öztürk, daire müdürleri, BASAF üyeleri, sanatseverler ve fotoğrafı çekilen göçmenler katıldı.

Açılışta konuşan BASAF Başkanı Bahar Özmen, İl Göç İdaresine, BALGÜÇ'e ve Vali Mustafa Yaman'a bu projede yer aldığı ve destek verdiği için teşekkür etti. Özmen, "BASAF olarak her gün çarşıda veya pazarda karşılaştığımız yabancıları fotoğraflamak onları sizlerle tanıştırıp buluşturmak istedik. Çalışmalarımıza Şubat ayında başladık ve 3 ay içinde sonunda çalışmamızı tamamladık. Çalışma kapsamında Balıkesir'de yaşayan yabancılar bizlere evlerini açtılar ve içtenlikle misafirperverlikle bizi ağırladılar. Onları tanımaktan son derece mutlu olduk ve sizlerinde onlarını tanımasını istedik. Bugün burada 45 fotoğraftan oluşan sergimiz ayrıca bir albüm ile taçlandırdık" dedi.

BALIKESİR'DE KAYITLI 7 BİN YABANCI UYRUKLU VAR

Balıkesir İl Göç İdaresi Başkanı Hulusi Öztürk, ilimizde kayıtlı 7 bin 95 yabancı uyruklu bulunduğunu söyledi. Öztürk, "İlimizdeki yabancıların yüzde 30'u ikamet sahibi yabancılardır. Bu gösteriyor ki ilimizin coğrafi yapısı, doğal güzellikleri dünyanın çeşitli yerlerinde yaşayan insanları Balıkesir'e çekmektedir. İlimizde yaşayan yabancıları aile ortamında fotoğraflamak ve toplum hafızasında göz tanıklığı yapmak için BASAF ile birlikte bu projeye hayata geçirdik. Bu projede 8 farklı ülkeden yabancı aileler ziyaret edilip sorunları belirlendi. Ayrıca 50'ye yakın Azerbaycanlı gelinin yaşadığı Edremit Ortaoba köyü ziyaret edilip, yabancı gelinlerin sorunları noktasında çözümler sağlandı. Bu ziyaretlerde çekilen yüzlerce fotoğraftan 45 tanesi bugün sizlerin beğenisine sunuluyor" diye konuştu.

"UYUM İÇİNDE YAŞIYORUZ"

Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, tarih boyunca Anadolu'nun çekim merkezi olduğunu belirtirken, "Anadolu insanı yüreğini herkese açmış, evini ve toprağını sakınmadan paylaşmıştır. Ülkemiz geldiği seviye, ekonomik durumu ve dünyadaki siyasi ağırlığı ile artık bölgemizin en önemli ülkelerinden birisidir. Şehrimizde, doğası, iklimi rahat yaşamı ile cazibe merkezi durumundadır. Farklı kültürlerden, farklı milletlerden insanların ilimizde olması kültürlerin kaynaşması ve uyum içinde yaşamımız önem kazanmaktadır. Valilik olarak farklı kültürlerin birlikte uyum ile yaşamalarına katkı yapılan çalışmaları destekliyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Mustafa Yaman, fotoğrafları çekilen Kerkük'lü Abdulmaged N.Al İbadi, Sudan'lı Muhammed ve Ula'ya albüm ve fotoğraflarını yeraldığı CD hediye etti. Sergi bir ay boyunca Valilik girişinde açık kalacak.

Coşkun YAMAN / BALIKESİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!