Balıkesir'de darbe girişimine ortak kınama

Güncelleme Tarihi:

Balıkesirde darbe girişimine ortak kınama
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2016 19:24

Balıkesir'de darbe girişimine ortak kınama

Haberin Devamı

BALIKESİR'de, AK Parti, CHP ve MHP'nin oluşturduğu Büyükşehir Belediye Meclisi, 15 Temmuz darbe girişimini ortak bir bildiriyle kınadı.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin toplantısı, Gazi M. Kemal Atatürk, şehitler ve darbe girişiminde hayatını kaybeden demokrasi şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başladı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlatılan ay-yıldızlı kravatlar, AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Birol Şahin tarafından üyelere, basın mensuplarına ve konuklara dağıtıldı. Meclis salonu Türk bayraklarıyla süslendi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Edip Uğur, darbe girişimi sırasında TBMM'de grubu bulunan AK Parti, CHP ve MHP'nin bir araya gelerek kalkışmaya karşı ortak tavır aldıklarını hatırlatırken, tüm siyasi partilerin genel başkanlarına teşekkür etti. Uğur şunları söyledi:
"15 Temmuz cuma akşamı ülkemiz bir darbe girişimi ile karşı karşıya kaldı. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni, Özel Harekat Polis Merkezi'ni bombaladılar. Milletimize ateş ettiler. Milletimizin sağduyusuyla bu darbe teşebbüsü önlendi. Yine meclisimizde grubu bulunan partiler AK Parti, CHP ve MHP hepsi darbeyi tasvip etmediklerini bildirdiler. Partilerin bir araya gelip bu şekilde darbeye karşı çıkmaları, ortak bir bildiri yayınlamaları memnuniyet verici bir gelişme. Tüm siyasi partilerin genel başkanlarına teşekkür ediyoruz. Milletimiz demokrasiye sahip çıktı ve darbeler döneminin kapandığını ilan etti. Artık Türkiye 1960'ların, 70'lerin, 80'lerin Türkiye'si değil. Artık bu dersten sonra da herhalde kimse darbeye niyetlenmez. Tabii paralel örgütün Pensilvanya'daki terör başı maalesef ABD tarafından korunuyor ve kollanıyor. Hükümetimiz iadesi için müracaat etti. Biz istiyoruz ki tüm siyasi partilerde terör örgütü başının Türkiye'ye iadesini istesinler."
ORTAK BİLDİRİ
Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde grubu bulunan tüm partilerin grup başkan vekillerinin imzasıyla darbe girişimini kınayan ortak bir bildiri yayınlandı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Ahmet Edip Uğur, AK Parti Grubu adına Av. Mehmet Birol Şahin, CHP Grubu adına Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ve MHP adına meclis üyeleri adına Osman Kılıç ile bağımsız üyeler adına Muhiddin Tüfekçi bildiriye imza attı.
Coşkun YAMAN / BALIKESİR, (DHA)
FOTOĞRAF
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!