Balıkesir'de başpehlivanlar şehitler için kol bağlayacak

Güncelleme Tarihi:

Balıkesirde başpehlivanlar şehitler için kol bağlayacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2018 15:45

Balıkesir'de başpehlivanlar şehitler için kol bağlayacak

Haberin Devamı

BALIKESİR'de 2'ncisi düzenlenecek olan 'Başpehlivanlar Şehitler İçin Kol Bağlıyor' salon kış güreşleri, Afrin şehitleri başta olmak üzere, tüm şehitlere ithafen gerçekleştirilecek.

Balıkesir'de yarın gerçekleşecek olan 'Başpehlivanlar Şehitler İçin Kol Bağlıyor' salon kış güreşleri öncesinde, Türkiye Güreş Federasyonu Asbaşkanı Mehmet Ayhan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Faruk Özen, Karesi Belediye Başkanı AK Partili Yücel Yılmaz, Karesi Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Adem Özalp ve başpehlivan İsmail Balaban, organizasyon hakkında bilgi verdi. Kurtdereli Spor Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında, güreş düzenleyen 127 belediyenin başkanları ve güreş ağaları da kış güreşine davet edildi.

Türkiye'nin başpehlivanlarından Kırkpınar'ın 16 başpehlivanı İsmail Balaban, Orhan Okulu, Hamza Köseoğlu, Şaban Yılmaz, Salih Erinç, Serhat Balcı, Fatih Atlı, Ünal Karaman, Serkan Serttürk, Şahali Kurt, Faruk Akkoyun, Onur Şenel, İsmail Erkal, Hasan Zeybek, Serhat Gökmen ve Ekrem Yavuz'un katılacağı organizasyonda, ayrıca minik ve orta boyda 8 Balıkesirli güreş yapacak.

'Başpehlivanlar Şehitler İçin Kol Bağlıyor' salon kış güreşlerinin bu yıl ikincisinin şehitlere ithafen düzenleneceğini belirten Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Faruk Özen,"Kurtdereli Mehmet Pehlivan unvanını en iyi şekilde şehrimizde düzenlediğimiz güreşlerde koruyoruz. Güreşe ve güreşçilerimize her zaman önem veriyoruz" dedi.

'YAĞLI GÜREŞLER 12 AYA YAYILACAK'

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ise, Balıkesir'in yıllar boyunca yağlı güreşe damgasını vuran, er meydanlarında nice pehlivanlar, nice yiğitler çıkaran, Türk kasıyla dünyayı yenen Kurtdereli Mehmet Pehlivan efsanesinin doğup, büyüdüğü şehir olduğunu söyledi. Bu efsane ile marka olmak için Büyükşehir Belediyesi ile birlikte önemli adımlar atıldığını belirten Yılmaz, şunları söyledi:

"Yaptığımız yağlı güreş çalıştay ve kurultayları ile güreşin tüm paydaşlarını bir araya getirerek, sorunları tespit edip çözüm önerileri için adımlar attık. Er meydanları ile efsaneleşen Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri'ni eski ve ihtişamlı günlerine geri döndürdük. Amacımız, kendi öz değerimiz yağlı güreş ile evrensel olmak. Bu amaç doğrultusunda en büyük adımı, yağlı güreş yapan tüm şehirleri aynı çatı altında toplayan Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği'ni kurarak attık. Geçtiğimiz yıl ilk defa yağlı güreşi sezonluk olmaktan çıkarıp, 12 aya yayacak adımı attık. Bu turnuvayla Kırkpınar'ın 8 başpehlivanı ilk kez kış ayında, bir salonda keçe üzerinde şehitler için kol bağladı."

BALIKESİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!