"Balıkesir dünya şehri olacak"

Güncelleme Tarihi:

Balıkesir dünya şehri olacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2016 17:30

"Balıkesir dünya şehri olacak"

Haberin Devamı

BALIKESİR Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, kentin vizyon projeleri ile dünya şehri olacağını, her hafta 100 bin turist getireceğini söyledi.

AK Partili Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, bugün düzenlediği basın toplantısıyla Ayvalık Limanı, Çay Deresi, Telefrik, Port Gömeç, Cunda Köprüsü, Sarımsaklı Plajı, Bandırma Limanı ve Balıkesir Toplu Konut Projesi'ni (BALTOK) anlattı. Fransa'da 15-18 Mart tarihleri arasında 20 ilçe belediye başkanıyla katıldıkları Fransa'daki uluslararası yapı fuarı MIPIM'de yabancı iş adamlarına bu projeleri anlattıklarını hatırlatan Başkan Uğur, "Balıkesir'i bu vizyon projeleriyle dünya şehri yapacağım. Bursa ve İzmir ile yarıştıracağım. Balıkesir'e her hafta 100 bin turist getireceğim" dedi.

"Balıkesir'e turistin gelmesi için yat limanı lazım, tesis lazım, kruvaziyer lazım" diyen Başkan Uğur, ufak tefek projelerle ilgilenmediklerini vurguladı. Uğur, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Vizyon projelerimiz Ayvalık Limanı, Çay Deresi, Telefrik, Port Gömeç, Cunda Köprüsü, Sarımsaklı Plajı, Bandırma Limanı ve Balıkesir Toplu Konut Projesi'nin maliyetleri en az 100 milyon dolar. Bandırma'da düşündüğüm liman projesinden gelecek yatırım 20 milyar dolar. Düşündüğümüz 3'ncü Boğaz Köprüsü'nden, Kanal İstanbul'dan, nükleer santralden bile önemli yatırımlar. Vizyon proje bunlar, ben bunda başarılı olduğum zaman Bursa ile İzmir ile Balıkesir'i yarıştıracağım. Sanayide, üniversitede, turizmde yarıştıracağım. Benim çok büyük, yer altı ve üstü, kıyı zenginliğim var. Balıkesir'i çok iyi planlamam lazım. Ahmet'in Mehmet'in hatırına göre imar planları ile planlama yapamayız."

"YAT LİMANIN YOKSA TURİST GELMEZ"

Yerli yabancı turistlerin yatlarla Muğla ve Antalya'nın koylarına geldiğini vurgulayan Başkan Uğur, "Senin yat limanın yok ki. Yat limanın olsa oralara gitmez. Marmara ve Ege hattının tam ortasındayız. Alman Daimler A.G. firması geldi. Balıkesir'e yatırım yapacak. Adam diyor ki 'Ben hangi evde kalacağım, üst düzey yöneticilerim hangi rezidansta kalır, işçilerim nerede kalır diyor.' Şimdi gene gelecek; BALTOK toplu konut projemizden ona 300 daire vereceğim. Alllah gönderiyor müşteriyi de. Hem yatırım yapacak hem inşaat sektörüne destek verecek" dedi.

BÜTÜN AVRUPA GELDİ BU MAKETLERİ İNCELEDİ

Fransa'daki MIPIM Fuarı'nda bütün Avrupalı yatırımcıların Balıkesir'in vizyon projelerini ve maketlerini incelediğini bilgi aldığını söyleyen Uğur, "Balıkesir Büyükşehir Belediyesi gibi maket hazırlayıp sunum yapan başka bir belediyenin olmadığını söylediler. Orada Berlin Belediyesi de, Newyork Belediyesi de, Tokyo Belediyesi de bütün dünyadaki büyükşehirlerin belediyeleri de vardı. Adam maketi görünce 'bunun imar meselesini çöz' diyor. Biz şimdi bütün projelerimizle ilgili problemleri çözeceğiz. Dün Sabancı'nın yapacağı Balıkesir Çarşısı'nın inşaat ruhsatını verdik, 1 milyon 250 bin lira ruhsat ücreti aldık. 50 milyon lira da topraktan aldık. Balıkesir'e her hafta 100 bin turist getireceğim. İşte o zaman pastadaki pay büyüyecek, ekmek, aş, iş artacak. Hilton ayın 20'sinde inşaata başlıyor" diye konuştu.

"BALIKESİR'E İMZA ATMAK İSTİYORUM"

67 yaşında olduğunu belirten Başkan Uğur, "Balıkesir'e imza atmak istiyorum. 35 yıldır siyaset yapıyorum. Kimler avantacı, kimler menfaatçi biliyorum. Projelerimiz, yaptığımız işler ortada. Paralelcilik yatfası bana yapışmaz. Bizim abdestimizden şüphemiz yok" diye konuştu.

Coşkun YAMAN / BALIKESİR, (DHA)

FOTOĞRAF



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!