Ayvalık’ta Avcılara Eğitim

Güncelleme Tarihi:

Ayvalık’ta Avcılara Eğitim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2015 15:06

AVCILARA EĞİTİM VERİLDİ.

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Sakarya Avcılık ve Atıcılık İhtisas Kulübü bünyesindeki avcılara sürdürülebilir avcılık kursu verilmeye başlandı.
7 yıldan bu yana Ayvalık’ta bir ilk olan her gün saat 19.00 ile 22.00 arasında Sakarya Avcılık ve Atıcılık İhtisas Kulübü Lokalinde gerçekleşmeye başlayan kursun 8 gün süresince her gün verileceği ve toplamda 32 saat süreceği öğrenildi.
Kursa katılan avcı adaylarının kurs sonunda kurs bitirme sertifikalarını aldıktan sonra da bu sertifikalarla avcılığın ilk adımı olan Avcılık Belgeleri için resmi başvuruda bulunabilecekleri bildirildi.
Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü bünyesindeki Burhaniye Doğa Koruma Müdürlüğü Parklar Şefi Ömer Atasoy Tanrısever tarafından verilmeye başlanılan eğitimlerde
kaçak avlanma konusunda bilgilerin yanı sıra avlanma yasağı olduğu dönemlerde doğanın korunması adına yapılması gerekenler konularında da brifing alacakları kaydedildi.
19 kursiyerin bulunduğu sürdürülebilir Bir Avcılık Eğitimi Kursu’nda avcılığın her alanında bilgiler verildi. Av Turizmi kapsamındaki kuşlar ve memeliler olmak üzere iki avcılık alanında da avcı adaylarının uyması gereken kuralların öğretileceğini vurgulayan kurs eğitmeni Ömer Atasoy Tanrısever, “Müdürlüğümüz bünyesinde 2008 yılından bu yana çeşitli sorunlar nedeniyle 7 yıl aradan sonra avcı adaylarımız için ilk kez bu tür bir kursu açmış bulunuyoruz. Ayvalık’ta Sakarya Avcılık Atıcılık ve İhtisasa Kulübü yönetiminin katkılarıyla açılan kursumuzda eğitim gören avcı adaylarımıza; doğa korunursa, kendisinin ve gelecek nesillere aktarabileceği bir avcılık bilincine kavuşacağını ve bunun yansıra da onlara doğa koruma sevgisi aşılayarak, doğanın nasıl korunması gerektiği hususlarında bilgilendirmelerimiz olacaktır” dedi.
Tanrısever; kursun gerçekleşmesinde büyük destekler veren Sakarya Avcılık Atıcılık İhtisas Kulübü Başkanı Ahmet Kemer ile Başkan Yardımcısı Mehmet Parmaksız ‘a da teşekkür etmeyi ihmal etmedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!