Ayvalık Kültür ve Sanat Günleri başladı

Güncelleme Tarihi:

Ayvalık Kültür ve Sanat Günleri başladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2017 10:39

Ayvalık Kültür ve Sanat Günleri başladı

Haberin Devamı

BALIKESİR'in Ayvalık Belediyesi'nce bu yıl 13'üncüsü düzenlen Kültür ve Sanat Günleri başladı.

Türk Edebiyatı'nın ünlü Şairi Sabahattin Ali'nin resim sergisiyle başlayan Ayvalık Kültür ve Sanat Günleri'nde; Sabahattin Ali'nin yaşamı ve kişiliğinin anlatıldığı panel ile sürdü. Sabahattin Ali'nin kızı Prof. Dr. Filiz Ali'nin de hazır bulunduğu panelde; CHP Ankara Milletvekili Şenal Saruhan, CHP Balıkesir milletvekilleri Ahmet Akın ve Mehmet Tüm, Ayvalık Belediye Başkanı CHP'li Rahmi Gençer, eşi Ayvalık İlçe Turizm Müdürü Yasemin Gençer, TBMM eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk, CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, CHP Ayvalık İlçe Başkanı Ahmet Toker'in yanı sıra çok sayıda Sabahattin Ali hayranı hazır bulundu.

Ayvalık merkezindeki Muhabbet Sokak da eski bir zeytinyağı fabrikasında düzenlenen panel ve serginin açılış konuşmasını yapan Başkan Gençer, 13. Ayvalık Kültür ve Sanat Günleri'in açılışını yapmış olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Merhum Şair Sabahattin Ali'nin kızı Prof. Dr. Filiz Ali ile Ayvalık Kültür ve Sanat Vakfı'nın yönetim kurulunda birlikte çalıştığını hatırlatan Başkan Gençer, "Ben Ayvalık halkı olarak çok şanslı olduğumuza inanıyorum. Çünkü Sabahattin Ali Edremit Körfezi'nde yaşamış. Ayvalık'ı keşfetmiş ve gezmiş, değerlendirmiş. Bize de biricik kızı Filiz Ali gibi bir evlat bırakmış. Ayvalık bir kültür, sanat kentidir. Gerçekten sana ve sanatçıya önem verir. Bu böyle gelmiştir, böyle de gidecektir" dedi.

Başkan Gençer'in konuşmasının ardından başlayan panelde; Prof. Filiz Ali'nin yanı sıra Edebiyatçı Öğretmen Asuman Susam ve Sinema Belgeselcisi Sevengül Sönmez, Sabahattin Ali'nin hayatını ve Türk edebiyatının gelişmesi adına yaptığı çalışmaları anlattı. Panelin ardından yapılan belgesel sinevizyon gösteriminde ise Sabahattin Ali'nin yaşamından kesitler sunuldu. Resim sergisinde Prof. Dr. Filiz Ali'nin resim sergisini gezerken, annesi Aliye Ali ve babası Sabahattin Ali'ye ait fotoğrafları izlerken duygusal anlar yaşadı.

Tuncel YILMAZ / AYVALIK (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!