"Ayrımcılık yok"

Güncelleme Tarihi:

Ayrımcılık yok
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2018 13:18

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, muhtar, mahalle halkı ve çocuklar; Yaylacık ve Deliklitaş kırsalında ayrımcılık yapıldığını iddia eden CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın'a cevap verdi.

Haberin Devamı

Muhtar ve halk ayrımcılık hissetmediklerini aksine hizmet aldıklarını söylerken Başkan Yılmaz da, "Biz her yere eşit hizmet götürüyoruz. Gündeme gelmek için asparagas siyaset yapmayın Bizi belediyeciliğimizle ve hizmet anlayışımızla eleştiremezsiniz " dedi.


Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, göreve yeni seçilen CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın'ın Karesi İlçesi'nin Yaylacık ve Deliklitaş mahallelerine ayrımcılık yapıldığı iddialarını talihsiz bir açıklama olarak değerlendirdi. Yaylacık Mahallesi sakinleri ve Deliklitaş Mahalle Muhtarı Erhan Garip, Okul Müdürü İsmail Altınsoy, Cem Evi Dernek Başkanı Mahmut Özen mahalle sakinleri ve öğrenciler, CHP'li Dilek Yalçın'ın iddia ettiği gibi ayrımcılık hissetmediklerini ve 2014'ten bu yana mahallelerine yatırım geldiğini açıkladılar.

Haberin Devamı


YILMAZ:"BÖLGEMİZE EŞİT HİZMET GÖTÜRÜYORUZ"

Şehrülemin olarak her vatandaşa her hizmeti eşit olarak götürmek için mücadele eden bir ekip olduklarından söz eden Başkan Yılmaz, "Meclisimizle beraber aldığımız kararlar doğrultusunda şehrimizin her köşesinin saygınlığını artırmaya, kişiliğini geliştirmeye ve hizmet götürmeye çalışıyoruz. CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın, 'Karesi Belediyesi Yaylacık ve Deliklitaş mahallelerine ayrımcılık yapıyor' diye talihsiz bir açıklama yaptı. Dilek hanım Karesi Kent Konseyi Kadın meclisi asil üyelerinden biriydi. Kendisi demokrasi ve katılımcılığa ne kadar çok önem verdiğimizi bilen bir insan. Oradaki vatandaşlarımız bizlerle beraber hareket ediyor. 4 yıldır biz o bölgemizle yakından ilgileniyoruz. Bir diğer Türkmen köyü olan Kabakdere Mahallemizde yaklaşık 35 bin metrekare kilit parke taşı döşedik. Muhtarlarımızla koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Hiçbir köyümüzle sıkıntımız yok. Balıkesir büyükşehir oldu. Biz 10 yılların eksikliklerini kırsal mahallelerimizde tamamlamaya çalışıyoruz. Hazine arazilerine yapılan evlere hizmet götürmekte sıkıntılar yaşıyoruz. Bu konuda da çözümler üretiyoruz. Allah'ıma şükrediyorum, göreve geldiğimiz günden buyana tüm mahallerimize eşit davranarak 10 binlerce metrekare taş döşedik" dedi.

Haberin Devamı


"SİZE BURADAN EKMEK ÇIKMAZ"
Dilek Yalçın'ın yaptığı talihsiz açıklamalarının birlik ve beraberliği zedelediğini dikkat çeken Başkan Yılmaz, " Ben ekiplerimizi hemen bölgeye gönderdim, acaba bir hatamız bir kusurumuz mu oldu diye. Ekiplerimiz incelemelerde bulundu, mahalle muhtarımızla ve mahalle sakinleri ile görüştü. Asparagas haber diye bir tabir var, Balıkesir'de şimdi asparagas siyaset yapılmaya başlandı. Asparagas haberlerle gündeme gelmek istiyorlar. Dilek hanım burayı kaşırsak bize ekmek çıkar diye düşünmüş. Dilek hanım size oradan ekmek çıkmaz. Bizi belediyeciliğimizle ve demokratik anlayışımızla eleştiremezsiniz. Çizginizi biraz daha uzun tutun. Bizim yaptıklarımızı karalamaktansa yapabileceklerinizi anlatmanızı tavsiye ediyorum" dedi.

Haberin Devamı


"BİZ BELEDİYECİLİĞİ BİLİNÇLİ YAPIYORUZ"
Başkan Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:
"Deliklitaş Mahallemizi stratejik plan gereği son zamana bıraktık. Çünkü altyapı çalışmalarında BASKİ ile beraber Büyükşehir Belediyemizle çalışıyoruz. Bir şeyi yapıldıktan sonra bozmak akıl işi değil. Doğal olarak uyum içerisinde çalışıyoruz. Tabii sezon da yeni başlıyor. Ara mahallelerimizde yapmayı planladığımız yerleri nasip olursa toprak biraz güneş görüp sertleştikten başlayacağız. Bu havada bir uygulama yaparsanız ve üzerinden süt, yem taşıyan tonajlı arabalar geçerse yol hemen bozulur. Biz belediyeciliği bilinçli yapıyoruz. Öyle “insanlar talep etti hemen yapalım” değil, planımızı, bütçemizi, zamanı hepsini düzenleyip bir arada yapıyoruz. Kimse merak etmesin biz belediyecilik ile ilgili çalışmaları her yere eşit götürdüğümüz gibi akıllı şehircilik anlayışını da kullanıyoruz. Biz istiyoruz ki Balıkesir saygınlaşsın, Balıkesir zenginleşsin. Türkiye dünyaya “biz buradayız” derken biz de Balıkesir içerisinden “Türkiye’de Balıkesir var, Balıkesir saygın bir il, insanlarıyla değerli bir il, şehirlerin rekabetinde biz de varız” diyoruz ve bu yönde çalışmalar yapıyoruz. Bırakın ötekileştirmeyi birleştirmek için, bir arada hemşeri olmak için şehirli olmak için uğraşıyoruz. Ben Dilek hanımın yanlış yönlendirildiğini düşünüyorum. Çünkü kendisini tanıyorum, kendisi Karesi Belediyesinin çalışmalarını yakından takip ediyor."

Haberin Devamı


YAYLACIK'TA HİZMET AKSAMIYOR
Karesi Belediyesi'nin bu zaman kadar yürüttüğü çalışmalardan memnun olduğunu dile getiren Yaylacık Mahallesi sakini Ramazan Avcı, bildirildiğinde yapılması gereken her şeyin anında yapıldığını söyledi. Avcı, "Hizmetler zamanında geliyor. Sokaklarımız çok berbattı şimdi çok güzelleşti. 2014 yılı öncesi yolların bozuk olması nedeniyle sürekli araçlarımız arızalanıyordu. Ara sokaklarımıza da kilit parke taşı döşenirse çok güzel olacak. Haftada bir gün çöpümüz düzenli olarak alınıyor. Cem evimize hizmet geliyor. Cem evimizin bahçesine parke taşı döşendi, temizliği yapılıyor, içinin halıları döşendi, köy muhtarlığımız yarım kalmıştı onu da baştan aşağıya yenilediler. Köy içerisinde hoparlör sistemimiz çalışmıyordu sağ olsunlar onu da hallettiler. Belediyemizle en son görüştüğümüzde mahallemizdeki ara sokakların da bu yaz aylarında taş döşenerek çamurdan kurtarılacağını öğrendik" dedi.

Haberin Devamı

BELEDİYEDE MUHATAP BULABİLİYORUZ

Belediyeyi her aradıklarında karşıların muhatap bulabildiklerini vurgulayan Ramazan Avcı, "Belediyeye gittiğimizde beyaz masa bizlere yardımcı oluyor ve geri dönüşler sağlanıyor. Bizler Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'dan memnunuz. Bizim genel olarak büyük bir sorunumuz yok tabi kişisel olarak bazı sorunlar olabilir ama belediyemiz bizim sorunlarımızı gideriyor. Allah razı olsun kendisini destekliyoruz, başkanımız bu şekilde çalışmaya devam ettiği sürece biz de onun arkasında durmaya devam ederiz" dedi.

KARESİ OKULUMUZUN ELİ AYAĞI OLDU

2015 Eylül ayında Deliklitaş İlkokulu'nda müdür olarak göreve başladığını belirten İsmail Altınsoy, göreve başladıktan okulumuzun bahçesinde üç dönüm alana taş döşendi. Çocuklarımızın kaliteli zaman geçirmesi için oyun parkı ve jimnastik aletleri monte edildi. Çocuklarımız oturacak yer bulamıyordu, sağolsun belediyemiz 15 adet bank temin etti. Okulumuzun iç ve dış cephe boyaları yine belediyemiz tarafından yapıldı. Kalorifer,su tesisatı, elektrik gibi küçük onarımları saymıyorum. Bizim bir çok işimizde elimiz ayağımız olan belediyemize ve Başkan Yücel Yılmaz'a çok teşekkür ediyorum" dedi.

ÖĞRENCİLER: OKULA DAHA ZEVKLE GİDİYORUZ

Deliklitaş İlkokulu öğrencisi İrfan, "Okul bahçesinde taşlar olmadan, spor aletleri olmadan okul çok kötü geçiyordu. Taş döşendi, şimdi bahçemiz çamur olmuyor, koşup oynayabiliyoruz" derken okulun diğer öğrencilerinden Güldalı, "Okulumuzun bahçesi eskiden çok kötüydü. Taşlar olmadan önce düşüyorduk, yaralanıyorduk. Sonra spor aletleri geldi, parkımız yapıldı. Çocuklar bu park sayesinde eğleniyor. Okulumuz boyandı, daha güzel ve konforlu oldu. Çok mutluyum, teşekkür ederim" dedi.
Süleyman ise “Bizim okulumuz çok güzel oldu. Okulumuza taş döşendi, bakımı yapıldı, boyandı. Spor aletleri geldi, park yapıldı. Eğlenceli vakit geçiriyoruz. Okullarımız, sınıflarımız daha konforlu. Karesi Belediyesi çalışanları düzenli olarak gelip yeşil alanlarımızın bakımını gerçekleştiriyor. Yücel hocaya çok teşekkür ederiz. Köyümüze de çok bakım yaptılar. Çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

DELİKTAŞ MUHTARI GARİP:
AYRIMCILIK HİSSETMİYORUZ

Deliklitaş Mahalle Muhtarı Erhan Garip, “Karesi Belediyesi, Deliklitaş Mahallemize hizmetlerde bulunuyor. Alt yapımız yapıldı. Şu anda taşımız yapılacak. Mahalle tuvaletlerimiz yapıldı, yapılmaya da devam ediyor. Çatımız yapıldı. Cem evimizin tuvaletleri yenileniyor. Düzenli olarak çöplerimiz alınıyor. Cem evimizin mutfak takımını koydular. Ayrıca bakımı, onarımı, boyama işleri var. Şu anda çalışmalar devam ediyor. Bundan 2 sene öncesinde başlayan süreçte de okulumuzun bakımı, onarımı, park ve oyun aletleri yapıldı. Yücel Yılmaz’dan ve Karesi Belediyesi’nin çalışmalarından memnunuz. Ayrımcılık hissetmiyoruz, öyle bir şey yok. Talebimiz olduğu zaman geri çevrilmiyor, belediyemiz hızla çözüme ulaştırıyor. Ayrımcılık yok, başka insanlar politika malzemesi yapıyorlar. Beni arayıp soran, bilgi isteyen olmadı.”

CEM EVİ DERNEK BAŞKANI:
KARESİ HER DEDİĞİMİZİ YAPIYOR

Karesi Belediyesi'nin özelikle cem evine büyük yardım yaptığını dile getiren Deliklitaş Cem Evi Dernek Başkanı Mahmut Özen, "Bizim belediyemizle bir sıkıntımız yok. Bugüne kadar ne istediysek bütün hizmetleri aldık. Özellikle bu dönemde ben Karesi Belediyesinden çok memnunum. Cem evimizin bahçesine kilit parke taşı döşendi. Yine bahçeye banklar getirdiler. Tuvaletlerimizi yenilediler, su, elektrik tesisatlarımız yeniden düzenlendi. Şu anda da mutfağımız yıkıldı yeniden mutfak dolapları yapıldı. Ben Deliklitaşlı olarak kesinlikle dışlanmışlık hissetmiyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!