Altınova'da Atatürk coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Altınovada Atatürk coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2016 17:09

Altınova'da Atatürk coşkusu

Haberin Devamı

BALIKESİR'in Ayvalık Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk'ün Ayvalık ve Altınova'ya ilk kez gelişinin 82'inci yıldönümünde Altınova'da fener alayı düzenledi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün Ayvalık ve Altınova'ya ilk kez gelişinin 82'inci yıldönümünde, Ayvalık Belediye görevlilerinin dağıttığı meşaleleri alan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla sokaklara döküldü. Altınova Şehitler Parkı önünden başlayıp Sahil yolu girişine kadar süren fener alayına, CHP'li Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, İlçe Kültür Turizm Müdürü Yasemin Gençer, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütü temsilci ve üyeleri ile yüzlerce vatandaş katıldı. Ayvalık Belediye Bandosu'nun çaldığı marşlar eşliğinde yaklaşık 3.5 kilometrelik yol kateden 7'den 70'e vatandaşlar, 10. Yıl Marşı'nı hep birlikte söyledi. Sıklıkla "Ne mutlu Türk'üm diyene", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" ve "Şehitler ölmez vatan bölünmez" diye sloganları atıldı.

Fener Alayı sonunda kalabalığa hitap eden Başkan Gençer, "82 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk, Ayvalık ve Altınova'ya geldi. Bu verimli toprakların adı Altınova olsun dedi. O günden beri buranın adı Altınova. Biz de Kemal Atatürk'ün izinden, gösterdiği yoldan devam edeceğiz. Fener alayına katıldığınız için çok teşekkür ediyorum, hepinizi kutluyor. İnşallah daha güzel günlerde beraber olacağız. Bu ülkede bu sevgi olduktan sonra, bayrağımıza, Atatürk'ümüze bu bağlılık olduktan sonra bu ülkeye hiçbir şey olmaz" dedi.

Hilmi DUYAR / BALIKESİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!