Akçay Kordonu'na çakılan kazıklar belediye ekiplerince kaldırıldı

Güncelleme Tarihi:

Akçay Kordonuna çakılan kazıklar belediye ekiplerince kaldırıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2016 17:47

Akçay Kordonu'na çakılan kazıklar belediye ekiplerince kaldırıldı

Haberin Devamı

Fatih Emrah ERDOĞAN / EDREMİT(Balıkesir), (DHA) - BALIKESİR'in Edremit İlçesi'nde yaşayan Ertür ailesinin icradan satın aldığı arsaya çaktırdıkları ve yürüyüş yolunu ikiye bölen kazıklar, belediye ekiplerince kaldırıldı.
Büyükşehir Yasası'yla kapatılan Akçay Belde Belediyesi'nin temizlik şirketine olan borcunu ödememesi üzerine, kordondaki 516 ada 6 parseldeki 1613 metrekarelik alan, 2012 yılında icradan satışa çıkarıldı. Kamu yararı şerhi bulunmayan parseli, zeytincilik sektöründe faaliyet gösteren işadamı Erim Ertür satın aldı. Bir yıl sonra Edremit Belediyesi, konuyu mahkemeye taşıdı. Açılan tapu iptal davasını, Erim Ertür kazandı. Yargıtay'ın da mülk sahibi lehine kararı onamasının ardından Ertür ailesi, geçen 12 Mayıs'ta, Akçay kordonunun bir kısmını kapsayan kendilerine ait parseli tel örgüyle çevirmek istedi. Ancak belediye ekipleri parselin tel örgüyle çevrilmesini engelledi. Edremit Belediyesi, alanın kamulaştırılması için harekete geçti. Bu gelişmeler üzerine Ertür ailesi, geçen hafta perşembe günü kendi parselini, diğerlerinden beton döküp demir kazıklar çakarak ikiye böldü. Bu bölüme de 'Özel Mülk Girilmez' yazısı koydu.
TALİMAT BAŞKANDAN
Bir hafta sonra belediye ekipleri çakılan kazıkları söktü. Edremit Belediye Başkanı CHP'li Kamil Saka da çalışmaları izledi. Konuyla ilgili olarak Başkan Saka, şunları söyledi:
"Akçay'daki arsaların satışı da, ihalenin feshi davaları da eski yönetimler döneminde gerçekleşmiştir. Mülk sahiplerince kazık çakma ve benzeri tasarruflara 3621 sayılı Kıyı Kanunu'nun 8'inci maddesi hükmü gereğince, 'imar planı bulunan yerlerde duvar, çit, parmaklık, tel örgü, hendek, kazık ve benzeri engeller oluşturulamaz' şeklindedir. 'Moloz, toprak, cüruf, çöp gibi kirletici ve çevreyi bozucu etkisi olan atık ve artıklar dökülemez, kazı yapılamaz.' Kanun gayet açıktır. Kazıkların sökülmesi talimatını verdim. Gereken kolluk kuvvetlerince yapılmaktır. Halkın kullanım alanını engelletmem. Benim dönemimde olmasa bile yapılan usulsüzlükler ve yanlışları halk yararına düzeltmek için her şeyi yaparım."
FOTOĞRAFLI
 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!