50 kilo baz morfin ele geçiren ekibe başarı belgesi

Güncelleme Tarihi:

50 kilo baz morfin ele geçiren ekibe başarı belgesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2016 18:51

50 kilo baz morfin ele geçiren ekibe başarı belgesi

Haberin Devamı

Tuncel YILMAZ - Kadri KAYA / AYVALIK (Balıkesir), (DHA)- BALIKESİR'in Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, geçen hafta ilçedeki Deniz Hudut Kapısı'ndan Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek isteyen cipte 49 kilo 428 gram baz morfin ele geçirilmesiyle ilgili olarak, Ayvalık İlçe Gümrük Müdürü Mehmet Salih Arık ile gümrük muhafaza memurlarını başarı belgesi ve çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.
Edirne İpsala Gümrük Kapısından giriş yapan ve olağan güzergahı dışına çıktığı belirlenince takibe alınan "ZXT4159" Yunan plakalı cip, Ayvalık Gümrük Kapısı'ndan çıkış yapmak istedi. Bunun üzerine şüphelenilen cip incelemeye alındı. Yunan vatandaşı A.P.'nin kullandığı cipte, özel eğitimli köpek Füge ile arama yapıldı. Köpeğin cipin taban kısmına tepki vermesi üzerine araç İzmir Aliağa Limanı'nda bulunan İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü'ne ait X-Ray noktasına götürüldü. Buradaki taramada, aracın üç noktasında olağandışı bir görüntüye rastlanılınca, taban kısmı kesilerek açıldı. Yapılan aramada aracın sağ ve sol marşpiyel boşluğuna gizlenmiş, 96 paket ile 1 siyah poşet içerisinde toplam 49 kilo 428 gram baz morfin ele geçirildi. Gözaltına alınan sürücü A.P. tutuklandı.
Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, 49 kilo 428 gram baz morfinini ele geçirilmesinde emeği geçen Ayvalık İlçe Gümrük Müdürü Mehmet Salih Arık başta olmak üzere, narkotik köpek Füge'nin eğitmeni polis memuru Dinçer Yılmaz'a başarı belgesi, Kısım Amiri Muharrem Yılmaz, Gümrük Muhafaza Memurları Mehmet Yılmaz, Emrah Kaya, Hüseyin Ümit, Gültekin Emre Türkmen ile Burcu Işık Kartal'a çeşitli hediyeler verildi.
Törene, Kaymakam Nazlı'nın yanı sıra Ayvalık Garnizon Komutanı Albay Aydın Nazlı, CHP'li Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık Cumhuriyet Başsavcısı Metin Tokel, Ayvalık İlçe Emniyet Müdürü Tolga Alpay, daire müdürleri ve gümrük personeli de katıldı. Törende, slayt gösterisiyle uyuşturucunun bulunması, çıkarılması, test aşaması, aracın incelenmesi ve parmak izi tespiti gibi tüm süreç anlatıldıktan sonra narkotik köpeği Füge de tanıtıldı.
"AYVALIK DENİZ HUDUT KAPISINA BİR X-RAY CİHAZI ŞART"
Uyuşturucunun yurt dışına çıkmadan yakalanmasını sağlayan narkotik köpeği Füge ve gümrük muhafaza memurlarına teşekkür eden Kaymakam Nazlı, "Ayvalık Deniz Hudut Kapısı'nda ilk defa bu miktarda baz morfin yakalandı. Bizim zaten üzerinde durduğumuz bir hadiseydi bu. Ayvalık Deniz Hudut Kapısı teknik olarak bazı eksiklikleri yaşayan bir hudut kapısı ve biz bunu sürekli vurguluyorduk. Sıkıntı olabilir, 'Bu eksiklikler giderilsin' diyorduk. X-Ray cihazı geretiğini üst makamlara bildiriyordik. Ayvalık'a artık X-Ray cihazı şart. Çünkü bu işleri yapan insanlar neresi zayıfsa oraya yöneliyor. Siz istediğiniz kadar titiz bir çalışma yapın, bunu teknoloji ile desteklemiyorsanız gözünüzden bazı şeyler kaçabiliyor. Tekrar ifade ediyoruz, Ayvalık Deniz Hudut Kapısı'na bir x-ray cihazı şart" dedi.

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!