30 Ağustos Zafer Bayramı, Erdek'te törenle kutlandı

Güncelleme Tarihi:

30 Ağustos Zafer Bayramı, Erdekte törenle kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2018 17:18

30 Ağustos Zafer Bayramı, Erdek'te törenle kutlandı

Haberin Devamı

Basri Tuncay ERTAN/ERDEK (Balıkesir),(DHA)- 30 AĞUSTOS Zafer Bayramı, Balıkesir’in Erdek ilçesinde de coşkuyla kutlandı. Erdek Limanına demirleyen TCG Akçakoca gemisi vatandaşların ziyaretine açıldı. Gemide gazilere veşehit ailelerine yemek ikram edildi.

Büyük zaferin 96’ncı yıldönümü kutlama törenleri, Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık, Garnizon Komutanı Albay Ateş Kalkan ve Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı'nın Kaymakamlık makamında kutlamaları kabulüyle başladı. Buradan Cumhuriyet Alanındaki törene geçildi. Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk anıtına sunulmasından sonra günün anlam ve önemini vurgulayan konuşmayı Deniz Binbaşı Volkan Kadir Özbilir yaptı. 30 Ağustos'un, tarihimizin en büyük zaferi olduğunun altını çizen Binbaşı Özbilir, "Bugünün değerini anlamak için tarihimizi anlamalı ve çok iyi bilmeliyiz. 30 Ağustos, Mustafa Kemal'in önderliğinde ordusuyla bütünleşen Türk Milleti'nin zaferidir. Bu zafer, yeni Türk devletinin kuruluşunu da sağlamıştır" dedi. Şiirlerin okunması ve Balıkesir yöresi halk oyunları gösterisinin ardından resmi geçitle tören sona erdi.

Daha sonra, Deniz Binbaşı Gökmen Gündoğdu'nun komutasındaki TCG Akçakoca gemisi, Erdek Limanında vatandaşların ziyaretine açıldı. Bu arada gemide, üst düzey protokolün de katılımıyla, gaziler ve şehit ailelerine yemek verildi.

FOTOĞRAF

           

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!