Balbey’de düğmeye basıldı

Güncelleme Tarihi:

Balbey’de düğmeye basıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2017 17:53

‘Kentsel yenileme alanı’ ilan edilen Balbey’de Koruma Kurulu’ndan geçecek 43 tarihi bina tespit edildi. Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgede yürütülen çalışmada binaların kaderi belli olacak. 

Haberin Devamı

BAKANLAR Kurulu kararıyla ‘Kentsel Yenileme Alanı’ ilan edilen, Antalya’nın tarihi mahallelerinden Balbey’de düğmeye basıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi tarafından hazırlanan Balbey Kentsel Yenileme Projesi’nin ilk etabında tescilli yapıları tespit ve değerlendirme çalışması yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin yan şirketi ANET A.Ş. tarafından Haziran ayında başlatılan ve Aralık’ta bitirilmesi planlanan çalışmada hangi binaların korunacağı, hangilerinin ise yıkılacağı saptanacak.

43 TARİHİ EV TESPİT EDİLDİ

Söz konusu çalışma sonunda mülk sahipleri ile sahibi bulundukları yapıların yıkılarak yerlerine günün koşullarına uygun yeni bir yapı kompleksi inşasıyla ilgili ön protokol imzalanacak. Daha sonra da bu hak sahiplerine yine Balbey Mahallesi’nde yapılacak yeni evleri teslim edilecek. Proje kapsamında bölgede tespit çalışmalarının yürütüldüğünü aktaran ANET AŞ Genel Müdürü Mesut Kocagöz, “Bölgede sit alanı dahilinde 43 tane eski ev var. Bu evlerde rölöve çalışmalarıyla yapılan tespitler Koruma Kurulu’na gönderilerek onay alınacak” şeklinde bilgi verdi.

Haberin Devamı

2 BİN CİVARINDA MİRASÇI

Yüklenici firma ANET’in öncelikle tescilli, yani Anıtlar Kurulu envanterinde kayıtlı tarihi evleri ölçtüğünü belirten Balbey Mahallesi Muhtarı Abdullah Uyaroğlu, “Balbey Projesi büyük bir proje. Mahallemizin toplam alanı 115 bin 231 metrekare, yani 115 dönüm. Bu alanda 399 parsel sahibi var. Dolayısıyla da 2 bin civarında hak sahibi, kanuni mirasçı bulunuyor. Kimsenin mağdur olmaması için hassas bir çalışma yürütülüyor” dedi.

 

 

BAKMADAN GEÇME!