Tarım İl Müdürü Bircan, Elazığ’da Çalıştaya Katıldı

Güncelleme Tarihi:

Tarım İl Müdürü Bircan, Elazığ’da Çalıştaya Katıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2015 09:27

İL MÜDÜRÜ BİRCAN, ELAZIĞ'DA ÇALIŞTAYA KATILDI

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Bircan Elazığ’da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) iş birliğiyle yapılan ‘Yağlı Lifli Bitkiler Tohumculuk Çalıştayı’na katıldı.
Yağlı Lifli Bitkiler Tohumculuk Çalıştayı’na Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mevlüt Gümüş, Tohumculuk Dairesi Başkanı Mehmet Sığırcı, Elazığ Vali Yardımcısı Haluk Çakmak, Elazığ İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmail Gürbüz, Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Bircan, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü’nden Ziraat Mühendisi Metin Akural, Türkiye Tohumcular Birliği Başkanı Yıldıray Gencer, Türkiye Tohumcular Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Bitki Islahçıları Alt Birliği (BİSAB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Vehbi Eser, Ulusal Hububat Konseyi Başkanı Mustafa Yılmaz Kart, çeşitli illerden Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürleri ile birlikte konu uzmanı personeller katıldı.
Ülkemiz Yağlı, Lifli Bitkiler Tohumculuğunun sorunları ve geleceğinin konuşulduğu çalıştay iki gün sürdü. Aydın ilinin özellikle pamuk tohumluğu üretimi açısından lokomotif il olduğu, ayrıca sebze fidesi ve yer fıstığı tohumluğu üretimi açısından da uygun ekoloji ve üretim alanlarına sahip olduğu toplantıda dile getirilerek bu konuda özel sektörün Aydın’a yönelmeleri istendi. Pamuk tohumluğu üretimi ve sertifikasyonu aşamalarında tespit edilen aksaklıklar ve sorunlar çalıştayda dile getirilerek sonuç raporunda yer alması sağlandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!