Kuşadası'nda yerel yazarlar şenliği

Güncelleme Tarihi:

Kuşadasında yerel yazarlar şenliği
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2018 11:21

Kuşadası'nda yerel yazarlar şenliği

Haberin Devamı

AYDIN'ın Kuşadası ilçesinde yaşayan yazarların katılımıyla düzenlenen 'Yerel Yazarlar Şenliği' başladı.

Tarihi Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı'nda Kaymakam Sadettin Yücel, Belediye Başkanı CHP'li Özer Kayalı'nın da aralarında yer aldığı kalabalık bir topluluğun katılımıyla 'Yerel Yazarlar Şenliği' başladı. Açılış töreninde, yazarlar kitaplarını imzaladı. Şenliğin açılışında konuşan yazar Behlül Değerli, "Bugün gerçekleştirdiğimiz bu şenlik; Kuşadası'nda bir ilk. Eksikleri olabilir, ulaşamadığımız, aramıza katamadığımız yazar arkadaşlar olabilir. Bundan sonraki yıllarda eksik ve hatalarımızı gidererek sürdüreceğiz. Tek hedefimiz bu şenliği kalıcı hale getirmek. Bu nedenle desteğe ihtiyacımız var" dedi.

Belediye Başkanı Kayalı ise şenliği geleneksel, ulusal ve uluslararası hale getirmeye çalıştığını belirterek, "Kültür sanat için, toplum yararına olan tüm etkinliklere tüm gücümüzle destek vereceğiz. Kurucu önderimiz Atatürk'ün söylediği gibi, 'Sanatsız kalmış bir toplumun can damarlarından biri kopmuş demektir' sözünden yolu çıkıyoruz. Onun gösterdiği bu yolda gitmeye çalışıyoruz. Sanat ve kültür insanlar arasında fikir ve düşünce, diyalog alışverişinde çok önemli yer tutuyor. Yurt ve dünya barışını sağlamanın en önemli yolu da kültür ve sanatı paylaşmaktır. Geliştirmektir. Önümüzdeki yıllarda yurdumuzdan ve ülkemizden yazarları davet ederek bu şenliği zenginleştireceğimize inanıyorum" dedi.

Yerel Yazarlar Şenliğine, Yerel Yazarlar Topluluğu üyeleri Behlül Değerli, İsmail Tezgel, Mesut Kara, Tümay Leblebici, Etem Oruç, Şenol Eskin, Ese Katrancı, Ömer Aşahan, Nail Topal, Cengiz Yıldırım, Özgür Aras Büyüktanır, Orhan Gevrek, Nuray Tunç, Atiye Tümüklü, Halil Akgün, Viladinur Özkök, Nazmiye Yıldırım, Zeynep İnan, Nurdan Ünsal, Hüseyin Asar, Kamil Sarhanlı, Zeren Dağdeviren ve Doğukan Dokur katıldı.

Latif SANSÜR / KUŞADASI (Aydın), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!