“Güvensizlik Ve Tedirginlik Türk Ekonomisini Mahvetti”

Güncelleme Tarihi:

“Güvensizlik Ve Tedirginlik Türk Ekonomisini Mahvetti”
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2015 08:28

ADNAN BOSNALI

Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adanan Bosnalı, Türkiye’nin 7 Haziran’dan bu yana yaşadığı sürecin lüks bir süreç olduğunu ve ülkede yaşanan siyasi istikrarsızlığın ekonomiyi sıkıntıya soktuğunu belirterek “Ülkemizde metal yorgunluğu gibi baş gösteren siyasi yorgunluğun bir an önce sona erip hükümetin kurulması birçok kesimin ortak talebi haline geldi. Seçim sürecinin başladığı 2015 Nisan’ından bu yana kimse para harcamak ve riske girmek istemiyor” diyerek oluşan tedirginliğin 1 Kasım seçimlerinden sonra bir an önce giderilmesini beklediklerini ifade etti.
Hiçbir siyasi parti farkı gözetmeksizin, Türkiye’de tarihten bu yana yaşanan benzer siyasi krizlerin faturasının çok ağır ödendiğini belirten Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, iyi bir hesap yapılması halinde yenilenen seçim için harcanan para ile ülkedeki pek çok sıkıntının çözülebileceğini söyledi. Bu durumun dolaylı olarak da ciddi sıkıntılar doğurduğunu ifade eden Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, “İnsanlar ‘Yarın ne olur’ endişesi ile yaşadığı için ekonomik konularda karar veremiyor. Birçok iş adamı önünü göremediği için risk alıp faaliyetlerine devam edemiyor. Hangi parti gelirse gelsin Türk İş hayatı, yatırımcısından üreticisine herkes seçim sonunda hükümet bekliyor. Adeta emanet yönetim ile vatandaş kendini yetim çocuk gibi hissediyor” dedi.
Eskiden seçimlerin insanlarda ayrı bir hava oluşturduğunu ancak 7 Haziran seçimleri sonunda yaşanan sıkıntılar nedeniyle insanların seçim ve siyasi hareketliliğe bakış açısının değiştiğini ifade eden Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, “Endişe insanımızda en büyük sorun. Belli değerlerden sonra insanımızın en önem verdiği şey ekonomi. Sadece Aydın’da ağaçlardan zeytin, incir, kestane, çamfıstığı gibi ürünlerden yıllık elde edilen gelir yaklaşık 300 milyon TL. Tarımsal üretimi ve ekonomi bakımından bu kadar parlak bir şehirde dahi insanlar tedirgin ise bunun sebebi siyasi istikrarsızlık ve yarın ne olur endişesidir. İstikrar sağlandığında Türkiye’nin önünde hiçbir düşman duramayacağını düşünüyorum. 4 Mevsimin dolu dolu yaşandığı nadir ülkelerden biriyiz. Ama aylardır herkes ciddi sıkıntı içersinde” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!