Güdüşlü'nün içme suyu hattı yenilendi

Güncelleme Tarihi:

Güdüşlünün içme suyu hattı yenilendi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2018 12:41

Güdüşlü'nün içme suyu hattı yenilendi

Haberin Devamı

AYDIN'ın Koçarlı ilçesinin kırsal Güdüşlü Mahallesi'nin 2010'daki afetten zarar gören içme suyu şebekesi, Büyükşehir Belediyesi'nce yenilendi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri (ASKİ) ekipleri, Güdüşlü Mahallesi'nin tüm eski ve zarar görmüş borularını yeniledi. Ekipler, mahallenin 4 noktasına çeşme koyarak vatandaşın suya ulaşımını da kolaylaştırdı. Bu arada ASKİ ekiplerinden yapılan açıklamaya göre önümüzdeki günlerde türkülere konu olan ve gelin çeşmesi olarak bilinen tarihi Güdüşlü Çeşmesi'nin de bakım ve onarımının yapılarak eskisi gibi halkın hizmetine sunulacağı belirtildi.

Mahalle Muhtarı Tarjan Arıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu ve ekibine teşekkür etti. Muhtar Arıcı, "Şükürler olsun artık tüm mahallemizde tatlı su akıyor. Bundan 7-8 yıl önce mahallemizde bir afet oldu. Tüm hat boruları zarar gördü. Vatandaşlarımız Koçarlı'dan, büyük derelerden su taşımaya başladı. Tek isteğimiz çeşmemizden tatlı su akmasıydı. Başkanımız göreve geldikten ve ASKİ kurulduktan sonra hemen çalışma yaptırdı. 2 yıl süren çalışma ile su borularımız yenilendi, depoya su döküldü. Şimdi köyün sokaklarında su akmaya başladı" dedi.

Bahattin ALBAYRAK / KOÇARLI (Aydın), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!