"Didim'de hanutçuluk yok"

Güncelleme Tarihi:

Didimde hanutçuluk yok
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2016 18:21

"Didim'de hanutçuluk yok"

Haberin Devamı

AYDIN'ın Didim İlçesi'nde düzenlenen Kültür ve Turizm Koordinasyon Toplantısı'nda konuşan Kaymakamı İskender Yönden, "Didim'de hanutçuluk yok" dedi.

Didim Ticaret Odası Aytaç-Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezi'nde yapılan 'Kültür ve Turizm Koordinasyon Toplantısı'na Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan, Didim Kaymakamı İskender Yönden, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, CHP'li Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, Didim İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gürkan Kabakçı, İlçe Emniyet Müdürü Özgür Selçuk ve az sayıda turizmci katıldı. Didim Kaymakamı İskender Yönden, ilçede yaşanan hanutçuluk probleminin önüne geçtiklerini söyledi. Didim'deki 1 işyerine hanutçuluk ile ilgili işlem yapıldığını bildiren Yönden, "İlçemizde esnaf odası, ticaret odası, esnaf kefalet kooperatifi ve diğer sivil toplum kuruluşlarının tamamının desteğiyle Altınkum'a 36 kamera konuldu. Kaymakamlığımız, Belediye Başkanlığı, Emniyet, Vergi Dairesi Başkanlığı, Sağlık Grup Başkanlığı ve Tarım İlçe Müdürlüğü olarak topluca hareket ediliyor. Hanutçulukla ilgili çalışmalarımıza esnaf da, sivil toplum kuruluşları da destek verdi. Böylelikle bir seyahat acentesine 1 günlük kapatma cezası haricinde Didim'de hanutçulukla ilgili bir şikayet yok" diye konuştu.

Aydın Arkeoloji Müzesi'nin 2015 yılında Avrupa'da yılın müzesi olarak Türkiye'yi temsil ettiğini belirten Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, Aydın genelinde 8 antik kentin ziyarete açık olduğunu, 10 ören yerinde de kazı çalışmalarının devam ettiğini söyledi. 2015 ve 2016 turizm sezonunda ulusal ve uluslararası fuarlara katılım sağlandığını belirten Aktakka, Almanya, Hollanda, İngiltere, İtalya, Romanya, Ukrayna ve Rusya'da fuarlara katıldıklarını kaydetti. Nuri Aktakka, turizm sezonunda Aydın'ın tanıtımı için Türkçe ve İngilizce olarak Aydın, Didim ve Kuşadası broşürleri ile tanıtım DVD'leri, Aydın il haritası, Didim ve Kuşadası kent planları gibi toplam 30 bin materyal hazırlandığını kaydetti. Yürütülmekte olan ve hazırlanan projeler hakkında da bilgiler sunan Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, Adnan Menderes Müzesi, Etnografya Müzesi, sivil mimari, kutsal yol, bisiklet yolları, Kuşadası bisiklet yolları, yürüyüş yolları, panayır adası, gezi güzergahları, Osmanlı kuleleri ve ören yerlerinin çevre düzenleme çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Aydın Adnan Menderes Müzesi ile ilgili olarak Aydın eski arkeoloji müzesinin teşhir ve tanzimi projesinin tamamlandığını anlatan Aktakka, 2017 yılı sonunda da tamamlamayı hedeflediklerini anlattı.

Ediz VERDİOĞLU / DİDİM (Aydın), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!