Didim Belediyesinde Memurlarla Toplu Sözleşme İmzalandı

Güncelleme Tarihi:

Didim Belediyesinde Memurlarla Toplu Sözleşme İmzalandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2016 09:15

DİDİM BELEDİYESİNDE TOPLU SÖZLEŞME SEVİNCİ

Didim Belediyesi ile Tüm Bel Sen arasında toplu sözleşme imzalandı. 70 memurun bağlı olduğu sendika ile belediye arasında yapılan sözleşme neticesinde memurların sosyal denge tazminatı arttırıldı.
Didim Belediyesi ile KESK’e bağlı Tüm Bel Sen arasında toplu sözleşme imzalandı. Sözleşmenin imza törenine Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, Tüm Bel Sen Aydın Şube Başkanı Münir Ali Koç, Didim Belediye Başkan yardımcısı Salih Bankoğlu, Tüm Bel Sen Aydın şube örgütlenme sekreteri Ufuk Turhan, TÜM Bel Sen Didim İşyeri temsilcisi Özdal Gündüz ve sendika üyesi memurlar katıldı.
Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, toplu sözleşme için taraflar olarak görüşmeler yapıldığını ve yapılan görüşmeler neticesinde mutabakata vardıklarını belirterek “Sizin için bizde haklar konusunda çalıştık. Karşı tarafı haklarının törpüleme gibi bir çalışmaya girmedik. Ama burada netice itibariyle bir kurum var. Burada bir kurum var ve halka hizmet ediyor, mali anlamda güçlü olması lazım. Mantıklı hukuka uygun ve sürdürebilir olması lazım. Sürdürebilmek önemli; maddi anlamda geçmişte geriye dönük olarak borçları ödedik; bu sözleşmeyi yaz ama ödeyemedikten sonra yazsan ne olur; sözleşmeler akla ve mantığa uygun olması lazım. Tartışılabilecek her iki taraf için olumlu olumsuz maddeler vardır. Kazanılmış haklarla ilgili konuşmak olmaz; sözleşme bizim yada sizin için ideal olmayabilir ama orta yol bulunan bir sözleşme; her iki tarafa da hayırlı olsun” diye konuştu.
Didim Belediye Başkan yardımcısı Salih Bankoğlu ise toplu sözleşmenin hayırlı olmasını dilerken personelden daha özveri ve gayret beklediklerini ifade etti.
Tüm Bel Sen Aydın Şube Başkanı Münir Ali Koç ise sözleşmedeki çabalarından dolayı belediye Başkanı Atabay’a teşekkür ederken “Biz kentete yaşayanlara hizmet ediyoruz. Bu tür çalışmalarda aksaklıklar olabilir ama mümkün olduğunda işleri aksatmadan çaba harcamalıyız. Verilen haklar makul ölçülerde; özellikle belediye başkanımıza çalışma barışından ve emekten yana olduğu için teşekkür ediyorum.” dedi.
Konuşmanın ardından taraflar adına Toplu Sözleşme Didim Beleidye Başkanı Ahmet Deniz Atabay ve Tüm Bel Sen Aydın Şube Başkanı Münir Ali Koç tarafından imzalandı. İmza töreninin ardından Tüm Senli memurlarca Başkan Atabay’a çiçek takdim edildi. .
Sözleşme kapsamında Tüm Bel Sen’e bağlı çalışan memurlara her ay 630 Lira olan sosyal denge tazminatı 700 TL yükseltildi. Sözleşme kapsamında geçen yıl verilen Dini Bayram ödemeleri, Öğrenci yardımları, yakacak ve giyecek yardımları geçen yıl aynı oranda korunarak bu yılda verileceği öğrenildi.
Didim Belediyesinde 70 memurun görev yaptığı ve tamamının KESK’e bağlı Tüm Bel Sen Üyesi olduğu öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!