Deprem Haftası

Güncelleme Tarihi:

Deprem Haftası
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2016 17:52

- Nazilli Devlet Hastanesi'nde deprem tatbikatı düzenlendi

Haberin Devamı

AYDIN (AA) - Nazilli Devlet Hastanesi'nde Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında, deprem tatbikatı düzenlendi.

AFAD İl Müdürlüğü, Aydın Büyükşehir Belediyesi Nazilli İtfaiye Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü 112 ekipleri, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü, Kızılay, AKUT Nazilli Şubesi, UMUT Arama Kurtarma Derneği, TRAC Nazilli Şubesi ve Nazilli Arama Kurtarma Timi'nin (NAKUT) ortaklaşa düzenlediği tatbikatta 6,5 büyüklüğündeki depreme göre yapılması gerekenler uygulamalı olarak anlatıldı.

71 personel, 14 araç görev aldığı tatbikatta, binanın çatısında mahsur kalan 4 yaralı ve bodrum katındaki otoparkta mahsur kalan 6 personel tahliye edildi. Hastane otoparkı da sabah saatlerinde araç girişine kapatılırken görevli personel dışında, Acil Servis, yoğun bakım ünitesi ile yatan hastalar dışındaki tüm hastalar dışarı çıkartıldı. Polis ve hastanede görevli güvenlik personeli hasta yakınlarının toplanma merkezine yönlendirdi.

Haberin Devamı

AFAD ekiplerinin, binanın çatısında mahsur kalan 4 yaralıyı havada asılı halat sistemi ile kurtarma anı ise izleyenlerden büyük beğeni aldı.

Hastaneye gelen ve tatbikattan habersiz olan bazı vatandaşlar ise şaşkınlık yaşadı.

Tatbikata ilişkin açıklama yapan Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürü Recep Coşkun, Aydın ve Nazilli’nin 1. derece tehlikeli deprem bölgesinde yer aldığını belirtti.

Nazilli’de 9.0 şiddetinde gerçekleşen 1899 depremini anlatan Coşkun, depremlere her an hazırlıklı olmanın önemine dikkati çekerek “Biz deprem haftası münasebeti ile her yıl değişik programlar yapıyoruz. Geçen yıl hastane aşamasını Aydın Atatürk Devlet Hastanesi’nde yapmıştık. Bu yıl kendim de Yeşil Mahalle de oturduğum için Nazilli Devlet Hastanesi’nde bu tatbikatı yapmayı arzu etmiştim. Bu konuda genel sekreterliğimiz ile birlikte organizasyonu gerçekleştirdik. Umarım faydalı olur" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!