Bayramda evi yanan çifte yardım eli uzandı

Güncelleme Tarihi:

Bayramda evi yanan çifte yardım eli uzandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2016 11:00

Bayramda evi yanan çifte yardım eli uzandı

Haberin Devamı

AYDIN'ın Germencik ilçesinde, evleri bayramını birinci günü çıkan yangında zarar görerek, kulanılmaz hale gelen bir aylık evli Rıfat-Filiz Can çiftinin yardımına Aydın Büyükşehir Belediyesi Hizmet Ağı ve hayırseverler yetişti. Çift için bir hayırsever tarafından kiralanan ev yeni eşyalarla döşenerek çifte teslim edildi. Yanan evleri tadilatı bayram tatilinden sonra kaymakamlık tarafından yapılacak olan

Rıfat Can, kendilerine destek olan herkese teşekkür edip, "Allah kimseye böyle kötü bir acı yaşatmasın" dedi.

Kurban Bayramı'nın birinci gününde Rıfat Can'a (49) ait Turanlar Mahallesi'ndeki evde mutfaktaki ocağın perdeleri tutuşturmasıyla yangın çıktı. Alevler kısa sürede tüm evi sardı. Alevler itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, ev kullanılmaz hale geldi. Tüm eşyaları yanarak zarar gören bir aylık evli Rıfat- Filiz Can (45) çiftinin yardımına Aydın Büyükşehir Belediyesi Hizmet Ağı (AYBA) yetişti. CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun direktifiyle harekete geçen AYBA ekipleri, Can Çifti'ne gereken desteğin verilmesi için harekete geçti. AYBA Germencik Bölge Koordinatörü İsmet Güren, CHP Germencik ilçe Başkanı Mehmet Bozdağ, CHP Germencik İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Altıntaş, CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Zeynel Karanfil'in de destekleriyle Can çifti için yatak odası, salon ve oturma odası takımı, çeşitli mutfak eşyaları, elektrik ev aletleri, soba ve halı temin etti. Evleri yeniden oturalacak hale gelene kadar çift için aynı mahallede hayırsever Sebahattin Topal tarafından bir ev kiralandı. Çift için alınan eşyalar, bu eve yerleştirilerek Can Çifti'ne teslim edildi. AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz'de Rıfat ve Filiz Can çiftini yeni evlerinde ziyaret edip, 'geçmiş olsun' dileğinde bulundu. Milletvekili Öz, Turanlar Mahallesi Muhtarı Himmet İzmir ile birlikte Can Çifti'nin yanan evlerinde inceleme yapıp, "Bayramdan sonra mesai başlar başlamaz Kaymakamlık aracılığıyla evin tadilatını yaparak yenileyeceğiz. Muhtarımız zaten vakfın yönetiminde yer alıyor. Bayramda böyle vahim bir olayın yaşanması bizleride derinden üzdü. Allah bir daha böyle bir olay yaşatmasın" dedi.

SEVİNÇ GÖZYAŞI DÖKTÜ

Çıkan yangında kolundan yaralanan Rıfat Can, kendilerine yapılan yardımlar karşısında duygulandığını belirtip, "Bizlere destek olan herkese çok teşekkür ediyoruz. Allah kimseye böyle acı yaşatmasın. Bayramın birinci gününde evsiz kalmak bizim için zor oldu. İçimiz yandı. Ama bize yardım eli uzatanlar sayesinde üzüntümüz biraz olsun azaldı. Tekrar başımızı sokacak bir evimiz oldu" dedi.

Burhan CEYHAN / GERMENCİK, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!