Aydın’de Okul İdarecileri Ve Öğretmenlere Dengeli Beslenme Anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Aydın’de Okul İdarecileri Ve Öğretmenlere Dengeli Beslenme Anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2015 10:38

AYDIN'DA İDARECİ VE ÖĞRETMENLERE DENGELİ BESLENME ANLATILDI

Aydın’ın pilot il olduğu “Yemekte Denge Eğitim Projesi” kapsamında okul idarecileri ve öğretmenlere dengeli beslenme anlatıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı (SÜGAV) işbirliği ile yürütülen “Yemekte Denge Eğitim Projesi” bilgilendirme toplantısı, projeden sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yücel Mavi ve Yasemin Yılmaz başkanlığında yapıldı. İl Proje Koordinatörü Merzuka Akpınar ve SÜGAV Temsilcisi Özlem Üliç Çatar ile Aytül Durmuş tarafından pilot 50 okulun proje sorumlusu öğretmen ve idarecilerine projenin amacı, içeriği ve yönetimi hakkında bilgilerin verildiği seminere katılım ve ilgi yoğun oldu.
2011-2012 eğitim- öğretim yılında 4 ilde pilot uygulaması başlatılan Yemekte Denge Eğitim Projesi’nin, 2013-2014 eğitim öğretim yılı itibarıyla Aydın ilinin de içinde bulunduğu toplam 10 ilde ve 500 okulda uygulandığı bilgisi verildi. Projenin 1 yıl süre ile Efeler ilçesinde 50 özel ve resmi ilkokulun 576 sınıf öğretmeni tarafından 2, 3 ve 4 sınıflardan oluşan 12 bin 170 öğrenciye etkin uygulama örnekleriyle uygulandığı dile getirilerek örnek videolarla çalışmalar paylaşıldı. 2014-2015 eğitim öğretim yılında Yemekte Denge Eğitim Proje çalışmalarıyla ilgili okullarda yapılan uygulamalarla ilgili bilgilerin sunumu Songül Oktaylar tarafından yapıldı.
Aydın İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yasemin Yılmaz tarafından Beslenme Biliminde Temel Bilgilerin paylaşımı ile ilgili sunum yapıldı. Sunumda yetişkinler ile öğrenciler için beslenme konusunda dikkat edilmesi gereken konularında uzmanlık alanı beslenme ve gıda teknolojileri alanı olan Yasemin Yılmaz, katılımcılara faydalı bilgiler verildi.
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde “Beslenme ve Sağlık” projesi kapsamında EBA için hazırlanan tasarım, senaryo ve müzikler, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yasemin Yılmaz’ın hazırladığı “Kıpırdak ile Şıpırdak” adlı çizgi filmler katılımcılara izletildi. SÜGAV Bilim Kurulu desteğiyle 7 - 9 grubu çocuklarının yeterli ve dengeli beslenmeyi eğlenerek öğrenebileceği sunumlar, kartlar, posterlerin geliştirildiği bilgisi verilerek eğitim materyallerini içeren eğitim setinin katılımcılara dağıtımı sağlandı.
Çocukların, öğretmenlerin ve ebeveynlerin takip edebilecekleri proje ile ilgili materyallerin, oyunların ve duyuruların yer aldığı www.yemektedenge.com web sitesi ile 2.3. ve 4. sınıf öğretmenleri için hazırlanan “Öğretmen Kılavuz Kitabı” yeni eğitim materyallerinin tanıtımı yapıldı.
Projenin sınıf öğretmenleri tarafından daha etkili uygulanmasını teşvik etmek üzere düzenlenen “En İyi Uygulama” yarışması ile projenin öğrenciler tarafından daha iyi anlaşılması ve günlük hayata geçirilmesi için öğrencilerin katılabileceği “Resim” yarışması hakkında bilgiler verildi. Aydın ilini “Ürettiklerimizle Doğal Besleniyoruz, Sağlıklı Büyüyoruz” adlı en iyi uygulama çalışmasıyla Türkiye birinciliği kazanan Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu Sınıf Öğretmeni Rengin Atile, öğrencilerin sağlıklı beslenme konusundaki kazanımlarını katılımcılarla paylaşarak uygulama çalışmalarıyla ilgili sunumunu yaptı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!