Aydın Arıcılar Birliği’nde Ayhan Özdemir Dönemi

Güncelleme Tarihi:

Aydın Arıcılar Birliği’nde Ayhan Özdemir Dönemi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2015 19:08

AYDIN ARI YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ’NİN YAPILAN OLAĞAN KONGRESİ SONUCU BAŞKAN AYHAN ÖZDEMİR OLDU. OLDUKÇA YOĞUN BİR KATILIMIN OLDUĞU VE GERGİN GEÇEN KONGREYE BİRLİĞE KAYITLI 1636 ÜYEDEN 10 87 ARICI KATILIRKEN, YAPILAN SEÇİM SONUCU EN FAZLA OYU ALAN AYHAN ÖZDEMİR BAŞKANLIĞINDAKİ LİSTE YÖNETİME SEÇİLDİ.

Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği’nin yapılan olağan kongresi sonucu Başkan Ayhan Özdemir oldu. Oldukça yoğun bir katılımın olduğu ve gergin geçen kongreye birliğe kayıtlı 1636 üyeden 10 87 arıcı katılırken, yapılan seçim sonucu en fazla oyu alan Ayhan Özdemir başkanlığındaki liste yönetime seçildi.
Sabah saatlerinde başlayan kongrenin Divan Başkanlığı’nın Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ziya Şahin yaptı. Arıcılar Birliği merkez Başkanı bahri Yılmaz, Aydın Tarım Gıda Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Bircan ve çok sayıda davetli katıldı.
Kongre’nin açılışında konuşan Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Zeki Altın 2011 yılında görevi devraldıktan sonra yaptığı çalışmalardan söz etti. Kuşadası Güzelçamlı Milli Parkı’nın arıcılara kapatılıp özel bir firmaya peşkeş çekilmesinin önüne geçtiklerini söyleyen Altın, bal ormanları oluşturulduğunu ve Aydın arıcısına 926 bin TL projeli devlet desteği sağlandığını belirtti.
Zaman zaman gerginliklerin de yaşandığı kongrede, mevcut Zeki Altın’ın faaliyet raporu çoğunluğun oyları ile ibra edilmeyince tüzük gereği Başkan Zeki Altın aday olamadı.
Zeki Altın, Ayhan Özdemir, Sezgin Püslü ve Ersan Akduman’ın aday olduğu kongrede Zeki Altın adaylıktan çekilince seçime Ayhan Özdemir, Sezgin Püslü ve Ersan Akduman’ın listeleri ile gidildi.
1636 üyesi bulunan Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği’nin kongresine 1087 üye katılırken 878 delege de oy kullandı. Yapılan sayım sonucu 11 oy boş çıkarken, Ersan Akduman 16, Sezgin Püslü 375 ve Ayhan Özdemir de 456 oy aldı. En fazla oyu olan Ayhan Özdemir Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği’nin yeni başkanı oldu.
AYDIN ARI YETİŞTİRCİİELRİ BİRLİĞİ’NİN YENİ YÖNETİMİ
Kongrede an fazla oyu alan Ayhan Özdemir’in yönetimi Mehmet Yanar Devecioğlu, İbrahim Uyanık, Ali Canlı, Sadettin Seytin , Namık Aydoğdu ve Mehmet mat’dan oluştu. Denetleme Kurulu’na ise Metin Ak, Yalçın Beşparmak ve İlhan deveci seçildi. Ankara delegeleri ise; Ayhan Özdemir, Mehmet yanar Devecioğlu, Süleyman Tuna, Barış Ülkü, Ömer Karakuş, Dursun yardım, Özkan Dirik ve Şaban Canlı’dan oluştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!