Arısoy Şiir Ödülü Atabaş'ın oldu

Güncelleme Tarihi:

Arısoy Şiir Ödülü Atabaşın oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2017 16:20

Arısoy Şiir Ödülü Atabaş'ın oldu

Haberin Devamı

AYDIN Kuşadası Eğitim ve Geliştirme Vakfı (KEGEV) tarafından verilen  M. Sunullah Arısoy 2017 Şiir Ödülü'ne "Yaşayıp Giderken"  adlı dosyasıyla Hüseyin Atabaş'a layık görüldü. Emin Kaya'nın "Beni o uysal kuyuda unutmayacaktın"  kitabı ise  KEGEV Özel Ödülü'ne değer bulundu.

Yaşamının son dönemini Aydın'ın Kuşadası'nda geçiren Şair Yazar M.Sunullah Arısoy anısına verilen M. Sunullah Arısoy 2017 Şiir Ödüllleri'ne bu yıl

Hidayet Karakuş, Ayten Mutlu, Ahmet Özer, Çiğdem Sezer ve Halim Yazıcı'dan oluşan seçici kurul, yaptığı değerlendirmenin ardından  bu yıl "Yaşayıp Giderken"  adlı dosyasıyla Hüseyin Atabaş'ı ödüle layık buldu. Seçici kurul Emin Kaya'nın "Beni o uysal kuyuda unutmayacaktın"  kitabı ise  KEGEV Özel Ödülü verilmesi görüşünde birleşti. Atabaş ve Kaya'ya ödülleri 12 Mayıs'ta Kuşadası Fatma Özel Arabul Kültür Merkezi'nde düzenlecek törenle verileceği bildirildi.

M. Sunullah Arısoy Ödülü daha önceki yıllarda Türk Dili alanında Emine Yurtçu, Zerrin Küsmez, Selma Kavas, Prof. Dr. Ömer Demircan , Ali Dündar ve İlhan Türk'e; şiir dalında ise Haydar Ünal, Mustafa Yıldız, Asım Öztürk, Zeynep Kurada , Ayten Mutlu , Turgay Fişekçi , Selahattin Yolgiden , Arzu K. Ayçiçek, Veysel Çolak, Muzaffer Kale , Ahmet Günbaş, İhsan Topçu , Ergül Çetin, Hakan Cem , Selami Karabulut ve Can Sinanoğlu'na verilmiş; Halim Yazıcı, Hilal Karahan , Ömür Özçetin, Gülümser Çankaya ve Seçil Avcı da KEGEV özel ödüllerine değer görülmüştü. Yaşamının son yıllarını Kuşadası'nda geçiren ve ölümünden sonra kendisine ait 8 bin kitabın, eşi Ülkü Arısoy tarafından Kuşadası Eğitim ve Geliştirme Vakfı'na bağışlanmasıyla vakıf bünyesinde adını taşıyan bir kütüphane açılan M. Sunullah Arısoy'un anısını yaşatmak amacıyla verilen ödüllerin gelecek yıllarda da sürdürüleceği açıklandı.

Latif SANSÜR / KUŞADASI (Aydın), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!