'24 Saat Yaşayan Kuşadası'nda fotoğraf ödülleri sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

24 Saat Yaşayan Kuşadasında fotoğraf ödülleri sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2016 13:57

'24 Saat Yaşayan Kuşadası'nda fotoğraf ödülleri sahiplerini buldu

Haberin Devamı

AYDIN'ın Kuşadası ilçesinde, Kuşadası Ticaret Odası (KUTO) tarafından beşincisi bu yıl "24 Saat Yaşayan Kuşadası" temasıyla düzenlenen ulusal fotoğraf yarışması sonuçlandı.

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu'na (TFSF) bağlı olarak online düzenlenen Kuşadası 5. Ulusal Fotoğraf Yarışması'na yurdun dört bir yanından yüzlerce eser katıldı. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gökhan Birinci, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Beyhan Özdemir, Kuşadası Ticaret Odası Disiplin Kurulu ve Belediye Meclis Üyesi- fotoğrafçı Cem Arslan, Kuşadası Fotoğraf ve Sanat Derneği (KUFSAD) Başkanı, Fotoğraf Sanatçısı Levent Köylü'den oluşan jüri, TFSF Temsilcisi Zafer Gazi Tunalı'nın denetiminde, eserleri tek tek inceleyip, dereceye giren, özel ödül ve sergileme alan fotoğrafları seçti.

BİRİNCİ İZMİR'DEN

"24 Saat Yaşayan Kuşadası" ana başlığındaki yarışmada; İzmir'den Barış Barlas katıldığı eserle birinci oldu. Aydın'dan Yılmaz Topçu ikinci, Bursa'dan Gürsel Egemen Ergin üçüncülüğü elde etti. İstanbul'dan Nevzat Yıldırım ve Aydın'dan Eser Paşa'nın iki eseriyle mansiyon aldığı yarışmada, Yaz ve Turizm Özül Ödülüne Bursa'dan Ali Rıza Özer, Yiyecek-İçecek-Alışveriş Özel Ödülüne İzmir'den Hasan Uçar layık görüldü. Kuşadası ve Gece Yaşamı Özel Ödülü ise uygun fotoğraf bulunmaması nedeniyle verilmedi. Bu nedenle 20 olan sergileme ödülü, jüri kararıyla 21'e çıkarıldı. Kuşadası'nın tanıtımına çok önem verdiklerini ve kötü giden sezonda, oda olarak özellikle sosyal medya üzerinde yapılan tanıtımlarda kullanılan fotoğrafların binlerce beğeni aldığını belirten Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, "Bu yıl 5'incisini düzenlediğimiz fotoğraf yarışmamızın ilçenin tanıtımı ve üyelerimizin de kullanımına açık olan odamız bünyesindeki fotoğraf bankası için önemi çok büyük. Türkiye'nin her yerinden katılan, ilgi gösteren herkese Kuşadası Ticaret Odası yönetimi olarak teşekkür ederiz" dedi. Dereceye giren fotoğrafların sahipleri plaketle ödüllendirileceği bildirildi.

Latif SANSÜR / KUŞADASI (Aydın), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!