Bayırbucak Türkmenlerine Terekeme Ve Karapapak Derneğinden Yardım Eli

Güncelleme Tarihi:

Bayırbucak Türkmenlerine Terekeme Ve Karapapak Derneğinden Yardım Eli
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2015 11:40

KARAPAPAKLARDAN BAYIRBUCAKLILARA YARDIM

Merkezi İstanbul Dudullu´da bulunan Terekeme Karapapak Kültür ve Sanat Derneği hizmet ve faaliyetlerine bir yenisini daha ekleyerek, Türk Hava Gönüllüleri, Tut Elimi Derneği ve Gezgin Gurmeyiz gurubu ile birlikte bir Tır ile bin adet Kumanya ile bir kamyon ile giysi ve battaniye ile tıbbi malzeme dağıtımını gerçekleştirdi.
Yardımlar bizzat Terekeme Karapapak Derneği Başkanı Engin Aybirdi, Yönetim Kurulu üyeleri Salman Aktemur ve Mustafa Yıldız ve diğer katılan dernek ve gurupların başkan ve yöneticileri tarafından bölgeye gidilerek elden yapıldı. Ateş altındaki bölgede dernek yetkilileri ev, ev kapı, kapı dolaşarak hem Türkiye´deki kardeşlerinin selamlarını iletirken bu zor günde Türkmen kardeşlerimizin yalnız olmadığını vurguladılar. Toplamda bir tır gıda kumanyası ile bir kamyon giysi ve battaniye ile tıbbi malzemenin dağıtıldığı bu yardım kampanyası Türkmen kardeşlerimiz ile Türkiye arasında var olan sıcak ilişki ve bağları bir kez daha herkese göstermiş oldu.
Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Terekeme Karapapak Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Sayın Engin Aybirdi şunları ilettiler; ‘Son zamanlarda Bayırbucak´ta yaşanan Türkmenler İŞİD terör örgütüne operasyon bahanesi adı altında o bölgeyi PKK ve PYD´ye teslim etmek gayesi ile Rusya´nın zulmüne maruz kalmakta ve Türkiye´den yardım beklemekteydiler.
Dernek olarak bizin misyonumuz sosyal yardımlaşma derneği olmamasına rağmen bu vahim ve dramatik tablo karşısında kayıtsız kalamadık. Çok hızlı bir şekilde çok kıymetli derneklerimiz Türk Hava Gönüllüleri, Tut Elimi Derneği ve Gezgin Gurmeyiz gurubu ile birlikte organize olarak hayırseverlerimizden yardımları bizzat toplayarak bölgeye ulaştık. Bölgede halen devam eden çatışmalarda gördük ki yurtları bırakıp kaçmak yerine kahramanca vatan topraklarını savunup orada şehadet şerbeti içmek arzusunda olan yiğit Türkmen kardeşlerimiz mücadelelerinden asla vazgeçmeği düşünmüyorlar. Korkup kaçmak yerine çok onurlu bir mücadeleyi kısıtlı imkânlar ile sürdüren bu kardeşlerimizi ziyaret ederek bölgede sıkıntılar içerisinde yaşayan kardeşlerimize yardımlarımızı bizzat ellerimiz ile ulaştırmanın derin hazzını yaşadık. Bölgede müşahede ettik ki Türkmen kardeşlerimizin en büyük güvencesi kardeş Türk halkı ve devletidir. Orada yanına gittiğimiz, elini sıktığımız ve dertlerini dinlediğimiz tüm kardeşlerimiz Türkiye´ye ve Türk kardeşlerimize sımsıcak selam ve muhabbetlerimizi götürün diye bizlere sıkı, sıkı tembih de bulundular. Bölgede iddia edildiği gibi bir İŞİD tehdidi veya yapılanması olmadığı gibi bu bölgede böyle biri durumun olması da söz konusu değildir. Çünkü bölge halkı yaşadığı toprakları bırakıp kaçacak ya da üç beş Amerikan Dolarına satacak karaktere sahip insanlar değiller. Tek istekleri kendi topraklarında huzur ve güven içerisinde yaşamlarına devam edebilmek olan bu kardeşlerimiz kendilerine yapılan saldırıların asıl nedeninin bölgeye Rusya tarafından yerleştirilmek istenen Kürt oluşumundan başka bir şey olmadığını açık ve net olarak beyan ediyorlar. Yaptığımız bu ziyaretlerde sıcak Türkmen kardeşliğini, samimiyetini ve yurtlarına sahip çıkma kararlılıklarını gördük. Büyük bir muhabbetle kucaklaşarak ayrıldığımız Türkmen dağından tüm ülkemize tüm Türk dünyasına selam ve sevgiler getirdik ‘derken sayın başkanın gözlerinin yaşardığına bizzat şahit olduk.
Son olarak Terekeme Karapapak Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Sayın Aybirdi derneğimiz tüm samimiyeti ve gayreti birbirinden değerli yönetim kurulu üyeleri ile hiçbir siyasal veya ticari çıkar gözetmeksizin kültürümüze ve insanımıza 4 yıldır hizmet etmekteyiz. Kalbi bu aziz vatanın selameti ve huzuru için çarpan ve şanlı bayrağımızın gölgesinde yaşamaktan onur duyan tüm terekeme ve karapapakları çatımız altına bekliyor, bundan sonrada hizmetlerimize ilk günkü aşk ve muhabbetle devam edeceğimizi de bu vesile ile herkese duyurmak istiyorum" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!