ARÜ’den Uluslararası Bir Başarı Daha

Güncelleme Tarihi:

ARÜ’den Uluslararası Bir Başarı Daha
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2015 15:22

ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ

Ardahan Üniversitesi (ARÜ), önemli yapımların yer aldığı Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali’nde mansiyon ödülü kazanarak, uluslararası başarılarına bir yenisini daha ekledi.
Bu yıl ikincisi düzenlenen, Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali (BİFED), 45 ülkeden 180 belgesel sinema filminin katılımıyla geçtiğimiz hafta Bozcaada’da gerçekleştirildi. Festivale ARÜ adına katılan, Rektör Basın Danışmanı Öğr.Gör.Turgay Kural’ın ‘‘Cibik’’ adlı yapımı ön eleme sonucunda, Dünya’dan birçok önemli yapımın yer aldığı profesyonel kategoride yarışmaya hak kazanarak, Türkiye’yi başarıyla temsil etti. Festival süresince, gösterimleri yapılan, farklı ülkelere ait belgesel sinema filmleri arasından jüri üyelerinin beğenilerini kazanan Öğr.Gör. Kural, profesyonel kategoride ARÜ adına Türkiye’ye mansiyon ödülünü kazandırarak büyük bir başarıya imza attı. Jüri üyelerinin resmi ortak açıklamasında ‘‘Duygusal, çağrışımlarla dolu ve çok potansiyeli olan Cibik’in gelecek sinema macerasında çok iyi olacağına dair inancımız ve potansiyel dolu olan genç bir yönetmenin filmini desteklediğimizi belirtmek isteriz. Ondan birçok iyi film göreceğimize inanıyoruz.’’ şeklinde görüşlerini belirttiği ‘‘Cibik’’ ARÜ’ye ikinci uluslararası ödülünü kazandırdı.
Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali’nde finale kalan ülkelerden Japonya, Güney Kore, İtalya, İsveç, Fransa, Almanya, Avusturya, İrlanda, Kamboçya, Türkiye, Meksika, Şili, Mayınmar’a ait yapımlardan birinciliği Şili’ye ait ‘‘Surire’’adlı yapım, ikinciliği Fransa’ya ait ‘‘Ben halkım’’ adlı yapım üçüncülüğü ise İtalya yapımı ‘‘Günaydın Taranto’’ adlı belgesel sinema filmleri kazandı.
Uluslararası Belgesel Sinema Festivalleri’ne ARÜ adına katılarak, Türkiye’yi temsil etmeye devam eden Rektör Basın Danışmanı Öğr.Gör.Turgay Kural, Dünya Prömiyerine Katar’da yapılacak Uluslararası El Cezire Belgesel Film Festivali’nde devam edecek. Ortadoğu’nun Oscar’larının belirleneceği festival, 26-29 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!