Zor ama imkansız değil

Güncelleme Tarihi:

Zor ama imkansız değil
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2017 11:36

‘Hürriyet Futbol Konseyi’, yarın oynanacak Gençlerbirliği maçı öncesi takımın son durumunu ve ligin bitimine kalan son 8 haftayı değerlendirdi. Konsey, “En zor maç diye bir şey yok artık. Hepsi final. Avrupa hedefi için kazanmak şart” görüşünde birleşti.

Haberin Devamı

1) LİGDE EN ZOR DÖNEMEÇTEYİZ. TRABZONSPOR, ADANASPOR, BAŞAKŞEHİR VE FENERBAHÇE GEBİ KİLİT MAÇLAR OYNAYACAĞIZ. SİZCE AVRUPA HEDEFİ OLABİLİR Mİ?

2) SEZON SONUNA YAKLAŞIYORUZ. TAKIMIN İHTİYACI OLAN MEVKİLER HANGİSİ? NASIL TAKVİYE YAPILABİLİR?

3) ANTALYASPOR ALTYAPI, PİLOT TAKIMLAR VE AMATÖR KULÜPLERLE İLİŞKİLERDE NELER YAPILABİLİR? GENÇLERBİRLİĞİ MAÇI NASIL GEÇER?

 

Ümit Turmuş

A Ligin bitimine 8 hafta kala inatla UEFA Avrupa Ligi şansını sürdürüyoruz. Bize en yakın 2 takım Fenerbahçe 5 ve Trabzonspor 2 puan farkla üstümüzde. İstikrarlı gidişimizi sürdürür ve üstümüzdeki Trabzon, Fenerbahçe ve Başakşehir ile oynayacağımız maçlardan 6-7 puan alabilirsek şansımız olur. Kovalayacağımız en yakın şans Fenerbahçe veya Başakşehir’in kupayı alması halinde lig 5’incisine doğacak hakkı yakalamak. Zor ama imkansız değil.
2 STOPERLE YÜRÜMEZ

Haberin Devamı

NOKTA atış olarak; Fornezzi 35 yaşında ve sözleşmesi bitiyor. Yerli kalecilerde sorun yok ama iyi bir yabancı kaleci alınmalı. Antalyaspor hedef büyüttükçe oyunu daha çok rakip alanda oynamak zorunda geniş alanda ağır 2 stoperle iş yürümez. Çabukluğu iyi bir stoper alınmalı. Örnek: Galatasaray maçı uzatmada Chico’nun ağır oluşundan dolayı yapılan faul ve frikikten yenilen golle maçı kaybetmemiz. Orta sahada yılda 10 golü geçecek bir play maker. Sol kanatta sol ayaklı yılda 8 gol katkı sağlayabilecek bir açık oyuncusu. Eto’o’ya alternatif olabilecek bir santrafor.

ANKARA’DA BERABERLİK
TÜRKIYE’de altyapıdan oyuncu oynatma oranı yaklaşık yüzde 9 İspanya’da yaklaşık yüzde 30. Gençlerbirliği ve Bursaspor yüzde 23 ile en iyi kulüplerimiz. Antalyaspor’da filiz lisanslı olmasa da 4 oyuncuyu altyapı sayabiliriz. Bu sezon şu ana kadar Zeki Yıldırım 24 maç, Yusuf Çelik 1 maç, Atakan Cangöz ve Oguzhan Koçak 0 maç oynadı. TFF’ye bildirilen 28 kişilik kadroya göre altyapıdan oyuncu bulundurma durumumuz yüzde 14, oynama durumuna göre yüzde 3,5. Pilot takımımız yok, amatör takımlarla ilişkilerimiz yeterli seviyede değil. Antalyaspor’u görmeden birçok oyuncu diğer süper ve 1’inci Lig takımlarına gidiyor. Antalyaspor’a verilenlerde yeterince şans bulamıyor. Maça gelince; Gençlerbirliği 32 puanının 23’ünü evinde almış, 12 iç saha maçında 6 galibiyet 5 beraberlik ve sadece 1 yenilgisi olan başarılı bir takım. İlk ihtimal beraberlik gözüküyor.

Haberin Devamı


Alper Beyaz


SÜRPRİZLERE HAZIR OLUN
KÖTÜ başladığımız Süper Lig’de şimdilerde Avrupa hedefini konuşuyor olmak çok güzel. Gençlerbirliği maçının ardından bu hedef için sırasıyla Trabzonspor, Adanaspor, Başakşehir ve Fenerbahçe gibi kritik maçlar oynayacağız. Başta yönetim, Rıza Çalımbay ile ekibi ve sahada sonuna kadar mücadele eden oyuncularla bu hedef neden olmasın ki!.. Daha 1-2 yıl öncesi Avrupa hayal derken, neden olmasın diyebiliyoruz. Son haftalarda sürprizlere hazır olun.

HEDEFLER İÇİN
TRANSFER, transfer... Öncelikle hedeflere bakmak lazım. Bu takım bu yılki hedefler için mükemmel kurgulanmış. Neydi hedefimiz: “Ligde ilk 10’da kalmak” gelinen noktaya baktığımızda hedef tuttu daha yukarıya göz diktik. Seneye bu takım üzerinde yeniden bir kurgulanmaya gidileceği kesin. Çünkü Antalyaspor, tesisleriyle, yönetimiyle her zaman fark yaratmak için çabalıyor. Tabiki burada kent liderlerinin de desteklerini göz ardı etmemek lazım. Daha büyük hedefler için kaleci, stoper ve forvet diyerek bir açılımda bulunmak ne kadar doğru bilemiyorum. Hocanın bu takımın her mevkisinde ikinci bir adam için yeniden kurgulayacağı kesin.

Haberin Devamı

GENÇLERİN BÖYLESİ
YILLARDIR, altyapı hep konuştuğumuz ama bir kıvılcım görmediğimiz konuydu. Dikkat ederseniz artık değişim yaşanıyor ve takıma gençlik aşısı yapılıyor ve alt yapıdan oyuncular katılıyor. Bu konuda en önemli aktör Rıza Çalımbay. Altyapıdan oyuncuları yakından takip edip A takıma çıkarmak için gözlem yaparak şans veren bir değer. Bence gençler şimdi daha şanslı. Sadece lige verilen aralarda A takım ile Amatör takımlar arasında buluşmalar yapılsa, onlarla Arena’da maçlar organize edilse sanki gençlerin böyle bir havaya ihtiyacı var ne dersiniz? Ankara’da kazanacağız.


Recep Güler

AVRUPA HASRETİ BİTSİN
EĞER Avrupa’ya gitmek istiyorsak bundan sonra her maçımızın final niteliğinde olması gerektiğini düşünüyorum. Avantajımız ise rakibimiz Trabzonspor ile sahamızda oynamamız. Ancak önce Gençlerbirliği’ni yenmemiz gerekiyor; yine 2 bin taraftarımızın müthiş desteğiyle zorlu maçı kazanacağımıza inanıyorum. Hasret bitsin; Avrupa’ya gidelim Antalya.

Haberin Devamı

RIZA ÇALIMBAY’AGÜVENİYORUM
RIZA Çalımbay’ın bu yılki hedefi ilk 10 içerisinde olmak. Seneye hedefinin şampiyonluk yarışında bir takım yaratmak için yönetimle hummalı bir şekilde çalıştıklarını iyi biliyorum. Bence yedek kulübesi güçlü bir takım kurmamız gerekiyor. Takıma iyi bir kaleci, Emre Belezoğlu niteliğinde forvete top servisi yapacak ön liberoya acil ihtiyaç var. Diğer eksikliklere hocamızın en iyi şekilde karar vereceğine inanıyorum. Çünkü yönetim yanında olduğu için rahat çalışma ortamı buluyor.

ANKARA’YA GİDİYORUZ
ANTALYASPOR için deplasmanda ve içeride oynamış hiç fark etmiyor. Çünkü iyi bir hocamız ve takımımız var. Yine Gençlerbirliği maçı taktik savaşı içerisinde geçecek zor maç olacak. Eğer; Gençlerbirliği’nin en iyi adamı Serdar Gürler’i oyundan düşürürsek; galibiyet kaçınılmaz olur. 12’nci adam olan büyük Antalyaspor taraftarımız, yine 50 otobüs ile Ankara’ya gidiyor. 90 dakika müthiş desteğiyle 3 puan alarak, Avrupa yoluna devam edeceğine inanıyorum. Eğer Süper Lig’de şampiyonluğa oynamak istiyorsak; mutlaka iyi bir pilot takıma ihtiyacımız olduğuna ve takımımızın geleceğinin temelini atmak bu konuda çalışmak gerektiğine inanıyorum. Bir de merak ettiğim konu Antalya’da futbol oynayan bin civarında futbolcu varmış; içlerinden hiç mi bir fotbolcu Antalyaspor’umuza kazandıramıyoruz; anlamıyorum.

Haberin Devamı

Sancar Biçikçi

EN ZOR MAÇLAR
ANTALYASPOR’un bundan sonraki maçları kolay olmayacak. Sezon sonu yaklaştıkça puan durumunda rahatlayan futbolcuların transfere odaklanıp performanslarının üst seviyelere çıkacağını düşünüyorum. Trabzonspor, Adanaspor, Başakşehir ve Fenerbahçe maçları Antalyaspor’un puan durumu rahatlığının verdiği öz güvenle futbolcuların kendilerini parlatması açısından önemli olacak. Bu olumlu hava bizi Avrupa kupalarına taşıyacağı kanaatindeyim.

ÇOK TRANSFER DEĞİL; NOKTA TRANSFERLER
BAŞKAN Ali Şafak Öztürk’ün de daha önce ifade ettiği gibi önümüzdeki seneye bambaşka Antalyaspor’u izleyeceğimizi düşünüyorum. Bunun çalışması da sezon içerisinde hummalı bir biçimde devam ediyor. Skuad ekibi Avrupa ve Türkiye içerisinde düşünülen oyuncuları yakın takibe aldı. Hiç olmazsa önümüzdeki sezon transfer planlamaları olması gerektiği gibi olacak ve çok düşünüp çok araştımaya gerek kalmadan takip edilen oyuncular takıma dahil olacaktır. Daha öncede belirtiğim gibi benim düşüncem çok fazla transfer değil, nokta transferler olması gerekir. Yapılacak transferler başarılı olan takımın dinamiklerini etkilememesi doğru olanı.

FAVORİ Antalyaspor
350 bin nüfuslu İzlanda’nın Avrupa şampiyonasında aldığı sonuçlar ortada. Bunu sporu halkın günlük hayatına sokup her kesimin spor yapmasını sağlayarak başardılar. Türkiye’de semt sahaları yok oldu. Şehirleşmeyle çocukların oyun alanları daraldı. Bizim tek yapacağımız 2 milyonu bulan Antalya ve yakın çevresine konsatre olursak yetenekli çocukları Antalyaspor’a kazandırabiliriz. Antalya’dan yetişen bir çok genç yetenek şansını dışarda aramak zorunda kalıyor. Ligdeki bir çok takımın Antalya’dan oyuncu taradıklarını biliyoruz. Antalya Amatör takımlarının ilk hedefi Antalyaspor’a oyuncu kazandırma olduğunu kanıksamaları gerekir. Bunun içinde Amatör takımları teşvik etmek ve ödüllendirmek itici güç olacaktır. Gençlerbirliği maçı kolay olmayacak fakat rahat olan taraf Antalyaspor olacak. Rakibin sert oynayacağını ve agrasif olacağını tahmin ediyorum. İlk 20 dakika gol yemez ve baskılı oynarsak bu maçında favorisi Antalyaspor olacaktır. Maç tahminim ise 0-2.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!