ZEYTİNPARK’TA SERTİFİKA HEYECANI

Güncelleme Tarihi:

ZEYTİNPARK’TA SERTİFİKA HEYECANI
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2023 10:26

ATB ile AGC iş birliğinde düzenlenen ‘Tarım Muhabirliği Eğitimi’nin sertifika töreni Zeytinpark’ta yapıldı. Tören, ATB Başkanı Ali Çandır, AGC Başkanı İdris Taş’ın katılımıyla gerçekleşti.

Haberin Devamı

 

ANTALYA Ticaret Borsası (ATB) ile Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) iş birliğinde düzenlenen ‘Tarım Muhabirliği Eğitimi’nin sertifika töreni Zeytinpark’ta gerçekleştirildi. Törende konuşan ATB Başkanı Ali Çandır, Antalya’da çalışan gazetecileri ve Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerini tarım haberleri konusunda bilinçlendirmek, gazetecilerin, gazeteci adaylarının mesleki gelişimlerine katkı sunmak ve toplumun tarım haberleriyle ilgili doğru bilgilendirilmesini sağlamak amacıyla AGC ile birlikte ocak ayında Tarım Muhabirliği eğitimini düzenlediklerini anımsattı.

‘TARIMIN SESİ DOĞRU ÇIKMALI’
Çandır, eğitim programının sonunda 32 gazeteci ve gazeteci adayının sertifika almaya hak kazandığını kaydetti. “Tarımın sesi doğru çıkmalı” düşüncesiyle başlatılan eğitim programının amacına ulaştığını söyleyen Çandır, “Verdiğimiz eğitimlerin, geçen zaman içerisinde tarım haberciliği diline yansıdığını görüyoruz. Bu arada tamamını kayda aldığımız eğitim programlarını Antalya Ticaret Borsası’nın YouTube kanalından tekrar izleyebilirsiniz” dedi.

Haberin Devamı

ANTALYA İÇİN ÖNEMLİ
Çandır, başta AGC Başkanı İdris Taş olmak üzere yönetimine, bilgi ve birikimini paylaşan eğitmenlere ve eğitimini tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan katılımcılara teşekkür etti. Çandır, “Tarımın başkenti olarak tanımladığımız Antalya’mızda tarımın daha iyi anlatılmasını sağlayacak iş birliklerinin devamını diliyorum” dedi.

UZMANLARDAN EĞİTİM
AGC Başkanı İdris Taş, eğitim programının 1 ay sürdüğünü belirtirken, “Nasıl Bir Ekonomi Tarım Yazarı Ali Ekber Yıldırım, AGRO TV Ankara Temsilcisi Galip Umut Özdil, TÜRİB Genel Müdür Yardımcısı Necla Küçükçolak, Prof. Dr. Orhan Kuruüzüm, Hürriyet Gazetesi Editörü Leyla Ataman Koyuncuoğlu, gazeteci Pelin Gel’in, tarım haberciliği, TV’de ve dijitalleşen medyada tarım yayıncılığı, tarım ekonomisi, tarım haberciliğinde istatistiktik toplama, Türkiye Ürün İhtisas Borsası, tarım istatistiği okuma, tarım haberciliğinde bilgi toplama ve haber işleme, kurumlarla iletişim konularında bilgi paylaşımında bulunduğunu belirtti.

Haberin Devamı

‘İŞ BİRLİĞİMİZ DEVAM EDECEK’
Taş, alan muhabirliğinin önemini vurgularken tarımın başkenti Antalya’da tarım muhabirliği eğitiminin son dönemde daha çok önem kazandığını kaydetti. Taş, Tarım Muhabirliği Eğitiminde işbirliği programı için başta ATB Başkanı Ali Çandır olmak üzere ATB yönetimine, eğitim alan katılımcılara ve eğitimcilere teşekkür etti. Antalya Ticaret Borsası’nın çalışmalarıyla kente değer kattığını ifade eden Taş, “Borsamız, Zeytinpark’ı Antalya’ya kazandırdı, YÖREX’i Türkiye’ye kazandırdı, bir çok projeyi hayata geçirdi. Böyle bir kurumla işbirliği yapmanın mutluluğu içerisindeyiz. İşbirliğimiz devam edecek” dedi.
Konuşmaların ardından ATB Başkanı Ali Çandır ile AGC Başkanı İdris Taş kurumlar arası iş birliği nedeniyle birbirine plaket takdim etti. Daha sonra İki başkan eğitime katılanlara sertifikalarını vererek, başarı diledi. Sertifika töreninin ardından toplu fotoğraf çekimi yapıldı.

BAKMADAN GEÇME!