Zeybek, kuaförlerin sorunlarını TBMM'ye taşıdı

Güncelleme Tarihi:

Zeybek, kuaförlerin sorunlarını TBMMye taşıdı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2020 17:27

Zeybek, kuaförlerin sorunlarını TBMM'ye taşıdı

Haberin Devamı

 

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA) - CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, düğün salonlarının paket uygulaması nedeniyle mağdur olan kuaförlerin sorunlarını, soru önergesiyle TBMM'ye taşıdı.

Antalya Kuaförler ve Manikürcüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası, düğün salonlarının anlaşmalı olduğu sabit kuaförler yüzünden gelin saçı tarayamadığı gerekçesiyle referanduma gitti. Oylama sonucunda pazar günlerinin tatil yapılmasına karar veren kuaförler, düğün salonlarını boykot etti. CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, düğün salonlarının paket uygulaması nedeniyle mağdur olan kuaförlerin sorunlarını, soru önergesi ile TBMM'ye taşıdı.

'KUAFÖRLER MAĞDUR OLUYOR'

CHP'li Zeybek verdiği soru önergesi sonrası yaptığı açıklamada, “Antalya'da 1500 kuaför bulunmakta ve yaz aylarında düğün sezonuyla birlikte kuaförlerin iş yoğunluğu artış göstermektedir. Ancak son yıllarda düğün salonu işletmelerinin evlilik hazırlığı yapan çiftlere sundukları paket uygulamasıyla salon kiralamasının içinde, fotoğraf çekiminden, kuaför hizmetine kadar geniş bir hizmet çeşitliliği bulunmaktadır. Salon işletmecilerinin işleri dışında sundukları bu seçenekler nedeniyle Antalya'da birçok kuaför düğün sezonunda iş yapamamaktadır. Kuaför esnafımız bu durumdan dolayı mağdur olmaktadır" dedi.

UYGULAMAYA DÜZENLEME GETİRİLMELİ

Yaşanan durumun zincir marketlerin mahalle esnafına yaşattığı sıkıntılara benzediğini belirten CHP'li Zeybek, verdiği soru önergesinde paket uygulaması nedeniyle yapılmış şikayet sayısına, düğün salonu işletmelerinin paket uygulamasına düzenleme yapılıp yapılmayacağına ve son iki yılda Antalya'da kapanan işyeri sayısına dikkat çekti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!