Yrd. Doç. Dr. Kanbur: Gülen'e hürmetlerimi arz etmedim

Güncelleme Tarihi:

Yrd. Doç. Dr. Kanbur: Gülene hürmetlerimi arz etmedim
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2016 16:00

Yrd. Doç. Dr. Kanbur: Gülen'e hürmetlerimi arz etmedim

Haberin Devamı

Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da FETÖ/PDY üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanıp meslekten ihraç edilen Yrd. Doç. Dr. Mehmet Nihat Kanbur, Fethullah Gülen ile ilgili "Ben bu şahsı hiç tanımam. Canlı hiç görmedim. Elini öpmedim. Hürmetlerimi arz etmedim" dedi.
Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Nihat Kanbur, derslerde FETÖ/PDY propagandası yaptığı ve halkı isyana teşvik ettiği iddiası üzerine geçen 15 Nisan'da 'terör örgütü üyesi olmak ve propagandasını yapmak' suçlamasıyla tutuklandı. Yrd. Doç. Dr. Kanbur, sonrasında ise YÖK tarafından meslekten ihraç edildi.
Hakkında 30 yıla kadar hapis istemiyle Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan Yrd. Doç. Dr. Kanbur, bugün hakim karşısına çıktı. Davanın ikinci duruşmasını, hukuk fakültesinden çok sayıda öğrenci de izledi. Duruşmada tanık olarak dinlenen bir kız öğrenci, geçen nisan ayında ceza hukuku dersi sırasında Yrd. Doç. Dr. Mehmet Nihat Kanbur'un öğrencilere silahlanmaları için beyanlarda bulunduğunu söyledi. “Derste 50 kadar öğrenci vardı" diyen tanık öğrenci, kendisinin bu konuşmalardan rahatsız olduğunu söyledi.
Yrd. Doç. Dr. Mehmet Nihat Kanbur ise haksız yere 5 aydır tutuklu olduğunu söyledi. Tahliyesini talep eden Yrd. Doç. Dr. Kanbur, dersteki bir konuşmayla ilgili Lara Güzeloba postanesinden gönderilmiş gibi gösterilen bir CD nedeniyle gözaltına alındığını söyledi. Uydurulmuş bir suç yüzünden tutuklu bulunduğunu iddia eden Yrd. Doç. Dr. Kanbur, milliyetçi bir insan olduğunu söyledi.
FETÖ ile uzaktan yakından ilgisi olmadığını ileri süren Yrd. Doç. Dr. Kanbur, kendisinin 18 yılını ceza hukukuna vermiş bir akademisyen olduğunu anlattı. Akdeniz Üniversitesi yönetiminin Fetullah Gülen ile ilgili kendisine yönelttiği sorulara da “Ben bu şahsı hiç tanımam. Canlı hiç görmedim. Elini öpmedim. Hürmetlerimi arz etmedim. Övgülerde bulunmadım. Devlet idaresi işlerini ona sormadım" yanıtı verdiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Kanbur, mahkemeden özgürlüğünün muhafaza edilmesini istediğini söyledi. Yrd. Doç. Dr. Kanbur, kendisini FETÖ'cü olduğunu iddia eden eski eşi Müge İ.'nin de Antalya'daki mahkemeye getirilip ifadesinin alınmasını talep etti.
Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.
Yrd. Doç. Dr. Kanbur'un geçen nisan ayında ceza hukuku dersi sırasında yaptığı konuşmada öğrencileri isyana teşvik ettiği ileri sürüldü. Konuşmayı içeren CD'nin bir ihbar mektubuyla emniyete gönderilmesi üzerine Yrd. Doç. Dr. Kanbur gözaltına alındı. Boşandığı eşi de ifadesinde, Yrd. Doç. Dr. Nihat Kanbur'un FETÖ üyesi olduğunu, bu konuda toplantılar yaptığını iddia etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!