Yörüklerin izinde

Güncelleme Tarihi:

Yörüklerin izinde
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2017 11:43

Yörüklerin izinde

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - FOTOĞRAF çalışmalarını Antalya'da sürdüren ve bugüne dek 5 kişisel sergi açan, 2 karma sergide fotoğrafları yer alan sanatçı Mustafa Gümüş, Belediye Başkanı Ümit Uysal'ı ziyaret etti.
Yörükler ve kültürü üzerine 2012 yılında bu yana çalışmalar yapan 36 yaşındaki Mustafa Gümüş, Yörüklerin izinde çektiği fotoğraflardan oluşan bir seçkiyi Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'a hediye etti.
Fotoğrafları hizmet binasında en güzel noktaya asacaklarını belirten Başkan Uysal, “Yörük kültürü kadim bir kültürdür. Bizim milletimize özgüdür ama dünyaya ışık tutacak bir değerler sistemini içinde barındırır. Bu haliyle de bir insanlık yoludur" diye konuştu.
Gümüş'ün Yörüklerin izinde 4 yıldır devam ettirdiği fotoğraf projesinin aynı zamanda Yörükler üzerine bir kültürel antropoloji çalışması olarak da değerlendirebileceğini belirten Başkan Uysal, “Gümüş'ün fotoğraflarına dikkatle baktığımızda Yörük kültürün hoşgörü, barış, kardeşlik, doğaya saygı gibi niteliklerini de okuyabiliriz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!