Yaşlı Evi'nde şenlik var

Güncelleme Tarihi:

Yaşlı Evinde şenlik var
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2017 11:53

Yaşlı Evi'nde şenlik var

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - Muratpaşa Belediyesi'nin Soğuksu, Falez ve Fener Yaşlı Evleri, düzenlenen sosyal, kültürel ve sanatsal aktivitelerle ilgi çekiyor.

Soğuksu, Meltem, Bayındır semtlerinde yaşayan 60 yaş üzerindeki yetişkinler boş zamanlarını Soğuksu Yaşlı Evi'ndeki aktivitelerden faydalanarak değerlendiriyor. Yaşlı Evi'nde düzenlenen halk dansları etkinliğine katılan 30 yetişkin, Mustafa Kemal Atatürk'ün çok sevdiği 'Zeybek' oyunu ile çalışmalara başladı.

Eğitmen Alkım Kahyaoğlu'nun oluşturduğu Soğuksu Yaşlı Evi Halk Oyunları Topluluğu'nda 30 yetişkin yer aldı. Kahyaoğlu, kursiyerlerin hafta da bir toplandığını, halk oyunlarını keyifle öğrendiklerini belirtti.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Alkım Kahyaoğlu, "Halk oyunları eğitimine ilk başlarda sıkıcı olmaması, kolay öğrenilmesi için en basit oyunlarla başladık. Bunlardan biri zeybek oyun havası. Oyunları, zeybek üzerinden başlattık. 'Zeybek, büyük bir keyifle öğrenilen bir oyun oldu. 'Harmandalı' ve 'çökertme den sonra araya çok daha eğlenceli olan Burdur yöresine ait oyunları koyacağız. Son olarak 'Yörük Ali Zeybeği öğrenilecek, 2018'in Haziran ayında da tüm oyunlarımız sergileyeceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!