Yaralı at kurtarıldı

Güncelleme Tarihi:

Yaralı at kurtarıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2018 12:30

Yaralı at kurtarıldı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - KONYAALTI Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, Saklıkent mevkiinde iki ayağına tel dolaşan ve yaralı halde bulunan atı kurtardı.

Konyaaltı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, Saklıkent mevkii yakınlarında yaralı at bulunduğu bilgisi üzerine bölgeye gitti. Ekipler, iki ayağına tel dolaşmış ve yaralı haldeki atı ve yavrusunu Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirdi. Ayakta durmakta zorlanan ve yarası açılan at hemen ameliyata alındı.

Veteriner İşleri Müdürü Mutlu Karacaoğlu ve veteriner hekimler, bir saat süren operasyonla atın iki ayağına dolanan yaklaşık 75 santimetre boyundaki teli çıkardı. Yarası temizlenen ata, pansuman ve antibiyotik tedavisi uygulandı. Operasyon sırasında atın yavrusu bir an olsun, annesinin yanından ayrılmadı.

Veteriner İşleri Müdürü Mutlu Karacaoğlu, bir at ve yavrusunu acı içinde bulduklarını söyledi. "Yaklaşık 75 santimetre uzunluğunda iki ayağına dolaşmış bir tel çıkarttık. Bir saat süren operasyon çok başarılı geçti. Şimdi tedavi süreci başlıyor. Her gün pansuman ve antibiyotik tedavisi yapacağız. Bir ay gibi bir sürede tekrardan eski sağlığına kavuşur. Yavrusunun da sağlığı yerinde, onun da her türlü ihtiyacını karşılayacağız. At iyileştikten sonra tekrardan doğaya bırakılacaktır" dedi.

Ayağından tel çıkartılan at ve yavrusu tedavisi bitinceye kadar rehabilitasyon merkezinde gözetim altında tutulacak. At ve yavrusu iyileştikten sonra tekrardan doğaya bırakılacak.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!