Velilere yeni sistemi tanıttı

Güncelleme Tarihi:

Velilere yeni sistemi tanıttı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2017 11:37

Velilere yeni sistemi tanıttı

Haberin Devamı

 

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA) - ULUSLARARASI Montessori Anaokulu kurucusu Fatma Aksu, ABD'de 'Aktif school', Avrupa'da ise 'Free School' (Özgür Okullar) olarak bilinen eğitim sistemini Antalyalılarla buluşturmaya hazırlanıyor.

Spora, eğlenceye ve eğlenerek öğrenmeye fırsat veren sistemin tanıtımı için Antalya Otel'de lansman düzenleyen Fatma Aksu, velilerin merak ettikleri soruları cevapladı. Dünyanın farklı ülkelerinde yüzlerce okulu bulunan free school'un Ankara ve İstanbul'un ardından Antalya'da üçüncüsünü kurduklarını belirten Aksu, "2017- 2018 ilkokul birinci sınıf kayıtlarımız başladı. Biz dünyanın en başarılı ve yaygın okul zinciri, bir felsefenin yeni bir bakış açısının, değişiminin öncüsüyüz. Çocuklara saygı duymanın, onlarla oynamanın, öğrenciyi okula ve sisteme göre şekillendirmenin değil okulun öğrenciye göre düzenlenmesinin bakış açısıyız. Spora, eğlenmeye ve öğrencinin mutlu olmasına gerçekten değer veren okullarız" diye konuştu.

Lansmana Free School Eğitim Koordinatörü Pınar Zorel ve Prof. Dr. Fatih Kalkınç da katıldı. Konuşma yapan Zorel, eğitim sisteminin bilinmeyenlerini anlatarak çocuklara ulaşmanın oyun ve spor ile daha kolay olduğunu söyledi. Konuşmasının ardından velilerden gelen soruları cevaplayan Zorel, "Kendimize yeni nesil, nasıl bir eğitim istiyor sorusunu sormamız gerekiyor" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!