Vali Karaloğlu'dan Demre ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Vali Karaloğludan Demre ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2017 10:45

Vali Karaloğlu'dan Demre ziyareti

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu göreve başlamasının ardından ilk kez Demre İlçesi'ni ziyaret etti. Vali Karaloğlu Demre'de incelemeler ve ziyaretler yaparak, sorunları dinledi. Vali Karaloğlu Noel Baba Anıt Müzesi ve Myra Antik Kenti'ni de gezdi.

Antalya Valisi Münir Karaoğlu, Demre'yi ziyaret etti. Karaloğlu'na Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Mustafa Ünal ile kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri eşlik etti. Vali Karaloğlu ilk olarak Kaymakam Murat Uz'u, ardından da Belediye Başkanı Süleyman Topcu'yu makamında ziyaret etti. Vali Karaloğlu belediyede evlenen 22 yaşındaki Aysel Taşçı ve 30 yaşındaki Muhammed Ali Gencer çiftini tebrik etti. Karaloğlu, çiftin evlilik cüzdanını gelin Aysel Taşçı Gencer'e verdi.

Vali Karaloğlu, Demre Belediyesi Kültür Salonu'nda il ve ilçe yöneticileri, mahalle muhtarları ve vatandaşın katıldığı toplantı düzenledi. Toplantıda Kaymakam Murat Uz, ilçe ve sorunlar hakkında bilgi verdi. Ardından Belediye Başkanı Süleyman Topcu ve mahalle muhtarlarını dinleyen Vali Karaloğlu, yatırımlar hakkında bilgi aldı. Vali Karaloğlu kamu kurumlarının temsilcilerine sorunların çözümü konusunda talimat verdi.

Vali Karaloğlu, toplantı sonunda yaptığı değerlendirmede, "Okul öncesi eğitimde okullaşmayı yüzde 100'e çıkaracağız. Demre sivrisi adındaki sivri bibere coğrafi işaret alalım. Sanayi sitesi konusunda çalışmalara hız verelim. Yeri ve projeyi hazırlayın. Sanayi Bakanlığı'ndan destek alalım. Sera atıkları konusu Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin sorunu. Bu konu mutlaka çözüme kavuşmalı. Kekova'da dalışa yasak bölgelerin daraltılması konusunda bir çalışma yapacağız. Demre Belediyesi bir spor müdürlüğü kurmalı. Gençlerin spora yönelmesi konusunda bir çalışma yapmalı. Turizm Danışma Bürosu, 2017 yılı sonuna kadar açılacak. Demre- Dirgenler yolunun köprüsünü Antalya Büyükşehir Belediyesi yapacak. Yola valilik olarak 4 milyon lira katkı sağlayacağız. Bu miktar valilik olarak yatırım fonundan tek projeye yaptığımız en büyük katkı. Burada muhtarların ve ilçe yöneticilerinin dile getirdiği diğer sorunların takipçisi olacağım" dedi.

Toplantının sonunda Antalya Milletvekili Atay Uslu da konuşma yaptı. Bölgeye yapılmakta olan ve yapılacak olan yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Vali Karaloğlu ve beraberindekiler toplantının ardından önce Noel Baba Anıt Müzesi'ni ziyaret etti. Kazı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Sema Doğan'dan müze hakkında bilgi alan Vali Karaloğlu ardından Myra Antik Kenti'ne geçti. Kazı Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Nevzat Çevik'ten kazı çalışmaları ve antik kent hakkında bilgi alan Vali Karaloğlu daha sonra da yapımı süren öğrenci yurdu ve eski Antalya Milletvekili Hasan Ünal tarafından yaptırılan Demre Meslek Yüksekokulu inşaatını inceledi. Vali Karaloğlu Demre ziyaretinde son olarak Çayağzı Limanı'nda incelemeler yaptı ve buradaki eksikliklerin giderilmesini istedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!