Vali Karaloğlu: Hain gece, nurlu bir sabaha dönüştü

Güncelleme Tarihi:

Vali Karaloğlu: Hain gece, nurlu bir sabaha dönüştü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2017 21:19

Vali Karaloğlu: Hain gece, nurlu bir sabaha dönüştü

Haberin Devamı

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliğinde konuşan Vali Münir Karaloğlu, "Önce Allah'ın izniyle, sonra Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan ve milletimiz sayesinde darbe girişimi elinin tersiyle itildi. Hain gece, nurlu bir sabaha dönüştü. Millete hainlik edenleri ve ABD'deki liderlerini, sümüklü herifi unutmayacağız" dedi.
Kepez Belediyesi tarafından 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen törende, Şehit Ömer Halisdemir Caddesi, 15 Temmuz Şehitleri Caddesi ve 15 Temmuz Demokrasi Anıtı'nın açılışı yapıldı. Yenimahalle Semt Pazarı'ndaki törene Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel, Ak Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Kepez Belediye Başkanı Ak Partili Hakan Tütüncü, Ak Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer ve vatandaşlar katıldı. Kuran-ı Kerim'in okunduğu anda Milletvekili Gökcen Ozdoğan Enç, yanında taşıdığı şalıyla başını örttü. 
SÜMÜKLÜ LİDER BENZETMESİ
15 Temmuz'u anlatan film gösteriminin ardından konuşan Vali Münir Karaloğlu, ülkenin çok darbe gördüğünü, ama 15 Temmuz gibisini hiç yaşamadığını söyledi. Milletin kendi silahıyla hiç öldürülmediğini belirten Karaloğlu, şöyle konuştu:
"Millete tank hiç çevrilmemişti. O gece hainler bunu yaptılar. Basit bir darbe girişimi yaşanmadı. İşgal için uluslararası bir komplo gerçekleştirildi. Önce Allah'ın izniyle, sonra Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan ve milletimiz sayesinde darbe girişimi elinin tersiyle itildi. Hain gece, nurlu bir sabaha dönüştü. Aziz milletimizi unutmayacağız, unutturmayacağız. Millete hainlik edenleri ve ABD'deki liderlerini, sümüklü herifi unutmayacağız. İhaneti unutursak bu hainler kendilerini kullanacak ağalarını bulurlar, benzerini yapmaya çalışılırlar. Hainleri de unutturmamak önemli görevlerimizden olmalıdır."
'MİLLETE YENİK DÜŞTÜLER'
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise destanın yazıldığı bugünün çok kıymetli olduğunu söyledi. Türel, "Eğer biz Çanakkale Destanı'nı unutsaydık Kurtuluş Savaşı Destanı'nı yazamazdık. Kurtuluş Savaşı Destanı'nı unutsaydık Türkiye Cumhuriyeti Destanı'nı yazamazdık. Bu ülkenin gelişmesini istemeyenler demokrasi ve cumhuriyete göz dikerek, farklılıklarımızı kötü kullanmaya çalışarak ülkemizi bölmeye çalıştılar. Bu hainler, caniler 15 Temmuz'da hesap edemedikleri milletin gücüne yenik düştüler" diye konuştu. 
'KORKUMUZ YOK'
Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç de 15 Temmuz'da yaşananların unutulamayacağını belirterek, "Bu hain darbe girişimi milletimiz sayesinde alaşağı edildi. Durmayacaklar, yine girişimleri olacaktır. Ama bizim kimseden korkumuz yok" dedi.
BELEDİYE İŞÇİLERİ YAPTI
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ise geçen yıl bugün hain terör örgütüne nasıl ders verilirin anıtının açılışını gerçekleştirdiklerini söyledi. Gelecek nesillere 15 Temmuz'un son zafer destanı olarak anlatılacağını belirten Hakan Tütüncü, bu anıtın belediyenin kendi atölyelerinde ve kendi işçileri tarafından yapıldığını aktardı.   
Konuşmaların ardından açılış kurdeleleri kesildi. Açılışa katılanlar, 15 Temmuz darbe girişiminin simgelerinden biri tankın üstüne çıkan insanları sembolize eden Demokrasi Anıtı'nın önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!