Valentin'in eserleri Antalya'da

Güncelleme Tarihi:

Valentinin eserleri Antalyada
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2018 15:23

Valentin'in eserleri Antalya'da

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ROMANYALI ressam Valentin Chirvase'nin Türkiye'de çalıştığı eserleri Antalya'da sergileniyor.

Romanyalı ressam Valentin Chirvase'nin yarı empresyonist ve yarı realist tarzda çalıştığı İstanbul ve Antalya tabloları Orkun&Ozan Sanat Galerisi'nde Antalyalı sanatseverlerle buluşturuldu. Chirvase'nin eserlerinin bir kısmı da tarihi Kaleiçi semtindeki Simitçi Mıstık Galeri'de sergileniyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Hasan Subaşı'nın da katıldığı açılışta konuşan Orkun&Ozan Sanat Galerisi'nin işletmecisi ve sanat danışmanı Himmet Öcal, Valentin Chirvase'nin eserlerine ev sahipliği yapmanın büyük mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Himmet Öcal, Romanya'da uzun yıllar birçok tarihi kilisenin dinsel ve mitolojik içerikli yağlıboya tablolarını yapan Valentin Chirvase'nin Ayvasoski'nin etkisiyle deniz resimlerine yöneldiğini, Akdeniz ve Karadeniz'i konu alan tablolar yaptığını hatırlattı.

Öcal, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Yakaladığı tarzla suların ışıltı akislerinde kentlerin tarihsel soylu güzelliklerini yağlıboya çalımasıyla tuvallerine başarıyla yansıtan Chirvase'nin eserleri Rahmi Koç, İnan Kıraç gibi birçok koleksiyoncu ve sanatseverin envanterine girmeyi de başardı. Türkiye'de kendisine destek olan koleksiyoner Mustafa Aydemir'in özel ricasıyla da 2005 yılında Antalya'ya davet edilmiş, Antalya'dan çok etkilenmiş, özellikle hayran olduğu Kaleiçi ve Yat Limanı'nı resmetmiş. Ayrıca Kemer Marinası, Gelidonya Feneri'ni de tuvallerine yansıtmış."

Valentin Chirvase'nin eserleri, Orkun&Ozan Sanat Galerisi ile Simitçi Mıstık Galerisi'nde 31 Mayıs Perşembe gününe kadar sergilenecek.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!